Uutta: Yle haluaa Telian Liiga-lähetykset pitkäksi kumppanikseen – Liiga saattaa näkyä ensi vuonna Ylellä

LIIGA / Uutinen
Liiga on haluttua televisiosisältöä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
On realistinen mahdollisuus, että Liiga-otteluja televisioidaan ensi vuonna Ylen kanavilla.

Yleisradio on Jatkoajan tietojen mukaan tarjonnut Telialle kolmevuotista yhteistyösopimusta Liiga-sisällöistä. Sopimustarjous oli osa tarjouskilpailua, jossa Telia etsi kumppania lineaaristen televisiokanavien joukosta.

Kilpailun voitti MTV, jonka tarjous oli rahakkain ja kattavin. Kattavuudessa ratkaisevaa olivat MTV:n näytöt urheilusisältöjen levittämisestä kaikkiin julkaisukanaviinsa. Se tarkoittaa television lisäksi suoratoistopalvelua, radiota, verkkosivustoa ja somea. MTV muun muassa aloittaa alkuillan Tulosruuduissaan suorat piipahdukset Liiga-otteluihin.

Hopealle tarjouskilpailussa jäi Nelosen omistava Sanoma. Myös Telian viime kauden kumppani Discovery Networks, joka omistaa muun muassa TV5- ja Kutonen-televisiokanavat, teki tarjouksen.

Ylen kolmevuotiseen tarjoukseen Telia ei voinut tällä hetkellä sitoutua, koska teleoperaattorikonserni saattaa ensi vuonna omistaa MTV:n. Siinä tilanteessa sisältöyhteistyö Ylen kanssa olisi luonnollisesti päätöntä. Mahdollinen MTV-omistus liittyy Telian pyrkimykseen ostaa MTV:n omistaja Bonnier Broadcasting. Bonnier Broadcasting on ruotsalainen monimediayhtiö.

Telian Bonnier-kaupan toteutuminen riippuu Euroopan komission päätöksestä. Komissio otti kaupan toukokuussa tutkintaansa varmistaakseen, ettei kauppa johtaisi yhden toimijan epäterveen suureen markkina-asemaan. Komissio on tiedottanut tutkimuksensa valmistuvan viimeistään syyskuussa.

Jos Euroopan komissio estää MTV:n sulautumisen Teliaan, Telian suunnitelmana on Jatkoajan tietojen mukaan aloittaa vuoden kuluttua Liiga-yhteistyö Ylen kanssa. Mutta se siis vain, jos MTV ei ole silloin osa Teliaa. Jos Yle-yhteistyö toteutuu, sopimus todennäköisesti kattaa useamman kuin yhden jääkiekkokauden.

Telia omistaa Liigan mediaoikeudet vuoteen 2024 asti. Verovaroin toimiva valtionyhtiö Yle on jo vuosia selostanut kaikki Liiga-ottelut suorana radioon.

MTV on tiedottanut televisioivansa ensi kaudella ilmaisilla kanavillaan runkosarjasta 15 ottelua ja alustavien suunnitelmien mukaan viisi pudotuspeliottelua. Lisäksi kaikki Telian Liiga-aiheiset oheisohjelmat ovat katsottavissa MTV:n ja C Moren suoratoistopalveluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle