Uutta: Yksi pelaaja on Pelicansissa poikkeus – Paras pistemies Jesse Ylönen ei ole kaupan

LIIGA / Uutinen
Jesse Ylönen on ollut viime aikoina haluttu mies.

Liigan siirtoikkuna sulkeutuu huomenna kello 23.59. Seuroista aktiivisin myyjä on tällä kaudella ollut Pelicans, joka on luopunut tämän kalenterivuoden aikana kahdeksasta pelaajasta. Kyse oli pitkälti joukkueen nimekkäimmäistä osasta.

Huhut ovat sysänneet joukon jatkoksi vielä lahtelaisten tämänhetkistä parasta pistemiestä Jesse Ylöstä. Ne eivät kuitenkaan pidä paikkaansa. Ylönen ei Jatkoajan tietojen mukaan ole kaupan. Siinä hän on käytännössä yksinäinen poikkeus joukkueessaan. Häntä kohtaan on Jatkoajan tietojen mukaan kyllä osoitettu kiinnostusta – eritoten Ruotsista.

Ylönen, 20, on Montreal Canadiensin varaus NHL:n vuoden 2018 varaustilaisuuden toiselta kierrokselta. Varauksen tiimoilta onkin mahdollista, että Ylönen lähtee myöhemmin keväällä Pohjois-Amerikkaan jatkamaan kauttaan Canadiens farmijoukkueeseen. Sellaisen siirron aika ei kuitenkaan ole vielä tänä viikonloppuna.

Ylösen NHL-potentiaali liittyy Pelicansin tämänhetkiseen myyntihaluttomuuteen, sillä jos hän solmii NHL-sopimuksen, lahtelaisseura saa hänestä tuntuvan kasvattajakorvauksen. Korvauksen suuruuteen vaikuttavat moninaiset seikat, mutta tavanomaisesti korvaus pelaajasta on 185 000–250 000 euroa. Laitahyökkääjä on Espoo Bluesin kasvatti, mutta pelaa nyt toista kauttaan Lahdessa. Pelicansin olisi tosin mahdollista lähettää Ylönen kevääksi muualle ja säilyttää silti kasvattajakorvausoikeutensa, jos siirtosopimusmuodoksi määriteltäisiin vuokra. Sellainen ei siis kuitenkaan ole ajankohtaista.

Ylönen on pelannut tällä kaudella Pelicansissa 49 Liiga-ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 12+10. Tehotilasto on 14 merkintää miinuksella. Pelicans on Liigassa sijalla 13, eikä sillä ole enää realistisia mahdollisuuksia pudotuspeleihin.

Pelicansin ja Ylösen välinen sopimus umpeutuu alkavaan kevääseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle