Uutta: Vantaalla on herännyt mahdollisuus sikäläisestä Liiga-seurasta – Kaksi erillistä aihiota

LIIGA / Uutinen
Voisiko Kiekko-Vantaa pelata tulevaisuudessa Liigaa Jokerien pelipaitojen näköisissä sotisovissa?
Suunnitteilla oleva jääurheiluareena on nostattanut Vantaalla aihiot sikäläisestä Liiga-seurasta.

Vantaalla on Jatkoajan tietojen mukaan herännyt mahdollisuus sikäläisestä Liiga-seurasta. Aihiot liittyvät Vantaan Kivistöön suunnitteilla olevaan jääurheiluareenaan. Siitä puuhataan nimenomaan monilajihallia, mutta pääareena on piirretty täyttämään Kansainvälisen jääkiekkoliiton kilpailuolosuhdevaatimukset. Pääareenan yleisökapasiteetti olisi tällä tietoa noin 7000 katsojaa.

Areenahanke on innostanut tavoittelemaan vantaalaista Liiga-unelmaa. Hankkeesta järjestettiin kuluvan vuoden alussa arkkitehtien suunnittelukilpailu ja hallin olosuhde- ja käyttötapakuvaukseen kirjattiin jo tuolloin, että rakennuksen on mahdollistettava tulevaisuuden Liiga-ottelut. Jatkoajan tietojen mukaan halu tuohon kirjaukseen lähti Mestis-seura Kiekko-Vantaasta.

Toinen seura, joka on Jatkoajan tietojen mukaan herännyt ideoimaan Liiga-tulevaisuutta Vantaalla on Helsingin vanhin jääkiekkoseura Karhu-Kissat. Myös Karhu-Kissojen ajatus on saanut alkunsa Kivistön hallihankkeesta. Karhu-Kissojen vahvaa aluetta on Länsi-Helsinki, joten Vantaan Kivistö osuu samalle suunnalle.

Karhu-Kissojen matka Liiga-seuraksi on kuitenkin mittavista seuraperinteistä huolimatta erittäin pitkä, sillä miesten edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä aladivisioonissa. Liiga-aihion rakentamisen ensimmäiseksi askeleeksi voidaan kuvailla miesten edustusjoukkuetoiminnan elvyttämistä. Karhu-Kissat on painottunut jo vuosikymmeniä merkittäväksi junioriseuraksi.

Kiekko-Vantaa on KHL-Jokerien farmiseura. Sen pääsarja-ajatuksille toi lisäpontta kilpailu- ja kuluttajaviraston viimetorstainen määräys purkaa Liigan sisäinen sopimus, joka kielsi yhteistyön Jokerien kanssa sakon uhalla. Muuttunut tilanne ei tarkoita, että yksikään Liigassa tulevaisuudessakaan pelaava seura haluaisi kiinteää yhteistyötä helsinkiläisen KHL-seuran kanssa, mutta tällä hetkellä sellainen on mahdollista.

Jokerien toimitusjohtaja Eveliina Mikkola sanoi viime torstaina usean Liiga-seuran tunnustelleen heiltä jo samana päivänä jonkinasteisen yhteistyön mahdollisuutta.

Jääurheiluareenahanke on tällä hetkellä tilanteessa, jossa arkkitehtikilpailun voittaja on valittu ja ensimmäiset havainnekuvat piirretty, mutta suunnitteluvarausta ei ole vielä edes haettu Vantaan kaupungilta. Hankkeen kustannusarvio on alle 50 miljoonaa euroa. Yksi puuhamiehistä, Jokerien entinen toimitusjohtaja Jukka Kohonen kommentoi aihetta elokuussa Helsingin Sanomille.

Vantaa on 231 000 asukkaallaan Suomen neljänneksi kansoitetuin kaupunki. Pääkaupunkiseudulla asuu tällä hetkellä vajaat 1 200 000 asukasta. Se on 21 prosenttia koko maan populaatiosta. Miesten huippujääkiekkoa alueella pelaa nyt kuitenkin vain kolme seuraa. Jokerit KHL:ää, HIFK Liigaa ja K-Vantaan Mestistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle