Uutta: TUTO valitsi yllätyspäävalmentajan – Entinen Liiga-tähti Antti Virtanen siirtyy JYPistä Mestiksen suurseuran ruoriin

MESTIS / Uutinen
Antti Virtanen toimi pelaajauransa kolmella viimeisellä kaudella TUTOn kapteenina.
Kuva © Timo Savela
TUTO pestasi uuden päävalmentajan JYPistä.

TUTOn uusi päävalmentaja on Jatkoajan tietojen mukaan Antti Virtanen.

Virtanen, 42, hyppää Mestikseen päävalmentajaksi noviisina, sillä korkean tason valmennuskokemusta on ainoastaan viime kaudelta JYPin A-juniorien apuvalmentajan roolista.

Pelaajatausta Virtasella on vankka. Hän on JYPin Liiga-joukkueen entinen tähtihyökkääjä, kolminkertainen SM-pronssimitalisti ja Suomen mestari vuodelta 2009. Myös TUTO-historia on vankka, sillä Virtanen edusti Tovereita sekä junioriaikojensa että aikuisuransa lopun. Hän pelasi uransa viimeiset kolme kautta TUTOssa kapteenina. Ura päättyi vuonna 2014. Virtanen oli pelaajaprofiililtaan kärkiketjujen peliätekevä laitahyökkääjä.

TUTO joutui pestuumarkkinoille yllättäen, kun edellinen päävalmentaja Miika Elomo käytti kesäkuun alussa sopimuksensa ulkomaanoption ja lähti Norjan pääsarjaan GET-ligaeniin Storhamarin käskijäksi.

Jatkoajan tietojen mukaan TUTOn päävalmentajan paikasta kilvoitteli Virtasen lisäksi muun muassa Liigassa 2010-luvun alkupuolella meritoitunut Kai Suikkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle