Uutta: TPS:n valmennus täydentyy – Raumalainen Rauli Urama on kerännyt Raimo Helmisen ympärille 3 raumalaista

LIIGA / Uutinen
Raimo Helmisen valmennusryhmä alkaa muotoutua.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

TPS:n Liiga-joukkueen ensi kauden valmennusjohtoon kuuluvat Jatkoajan tietojen mukaan maalivahtivalmentaja Ari Moisanen, fysiikkavalmentaja Risto Rosendahl sekä apuvalmentaja Kimmo Rintanen. Ensi kauden päävalmentajakseen seura tiedotti jo marraskuun lopussa Raimo Helmisen.

Moisanen saapuu Turkuun Venäjältä, jossa hän on tehnyt mittavan uran. Tällä kaudella hän työskenteli KHL:ssä Ak Bars Kazanissa ja Traktor Tšeljabinskissa. Moisanen työskenteli myös Leijonien maalivahtivalmentajana vuosina 2012–2016. Rosendahl puolestaan on entinen pikaluistelija, joka ehti työskennellä vuodesta 2008 asti Lukon fysiikkavalmentajana. Rintasella jatkuu usean vuoden ajan kestänyt pesti turkulaisten apuvalmentajana.

Koko kolmikolla ja TPS:n tuoreella urheilujohtajalla Rauli Uramalla on voimakas side Raumaan. Moisanen on kotoisin Raumalta, Rintanen Rauman maalaiskunnasta ja Rosendahl työskennellyt Raumalla yli kymmenen vuotta. Rauma on myös Uraman kotikaupunki.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, täydentyykö Helmisen valmennusryhmä vielä lisäpestauksilla. Väistyvän valmennusryhmän jäsenistä fysiikkavalmentaja Vesa Vuori siirtyy Jatkoajan tietojen mukaan TPS:n junioriorganisaatioon. Maalivahtivalmentaja Fredrik Norrenan ja apuvalmentaja Sami Salon seuraavista työnantajista ei ole toistaiseksi tietoa. Päävalmentajana työskennellyt Marko Virtanen on tiedotettu Lukon A-juniorien seuraavaksi päävalmentajaksi.

TPS:n lähtökohdat ensi kauteen ovat haastavat, sillä suurseura on tuottanut viime vuosina miljoonatappiot ja Liiga-joukkueen mennyt sesonki oli kokonaisvaltainen floppi.

» Lähetä palautetta toimitukselle