Uutta: Suomen suurimman huumeoikeudenkäynnin toisen pääsyytetyn yhtiökumppani jää pois Ilveksen johtopostilta

LIIGA / Uutinen
Ilveksen johdossa tapahtuu.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomen historian suurimman huumerikosoikeudenkäynnin toisen pääsyytetyn Niko Ranta-ahon isä ei jatka Ilveksen hallituksessa.

Esa Ranta-aho jää pois Ilveksen taustayhtiön Ilves Hockey Oy:n hallituksesta. Asiasta kertoo Ilveksen puheenjohtaja Jyrki Seppä.

Ranta-aho on audiovisuaalisia ratkaisuja tarjonneella yrityksellään ja kiinteistöliiketoiminnalla vaurastunut pirkanmaalainen miljonääri. Hän on ollut mukana liiketoiminnassa ainakin kahden Suomen historian suurimmassa huumerikosoikeudenkäynnissä syytetyn kanssa. Oikeudenkäynti on ollut paljon julkisuudessa. Vyyhdissä on kyse paitsi huumausaineista myös dopingaineista. Esa Ranta-ahoa ei epäillä, eikä ole epäilty, rikoksesta.

Toinen liikekumppaneista on hänen poikansa Niko Ranta-aho, joka on toinen vyyhdin pääsyytetyistä. Heillä on ainakin ollut yhteinen kiinteistöalan yritys Espanjassa. Syyttäjät vaativat Niko Ranta-aholle 13 vuoden maksimivankeusrangaistusta. Toinen syytetty on isä-Ranta-ahon tytär, jota syytetään törkeästä rahanpesusta. Isä istuu hänen kiinteistönvälitysfirmansa hallituksessa.

– Esa Ranta-aho ilmoitti toukokuun alkupuolella minulle, ettei jatka Ilveksen hallituksessa. Samalla sovimme, että koska yhtiökokous oli jo lähellä, ei ole tarvetta erillisille toimenpiteille, vaan yhtiökokous valitsee sitten uuden hallituksen, Seppä kommentoi.

Vuotuinen yhtiökokous pidetään kesäkuun 24. päivänä. Yhtiökokous päättää aina hallituksen vuodeksi kerrallaan. Ranta-aho liittyi Ilveksen hallitukseen vuoden 2017 huhtikuussa.

– Totesimme Ranta-ahon kanssa yhdessä, että vaikka Ilves Hockey on ammattilaisurheilua, olemme kuitenkin kytköksissä myös esimerkiksi lapsiin ja junioreihin. Korostan, että Esa ei ole ollut itse millään tavalla mukana siinä lakiprosessissa vastaajan osalta. Mutta eihän sitä voi kieltää, etteikö Ilvekselle olisi tulevaisuudessa väistämättä tullut kysymyksiä Esan roolista. Tai niiden määrä olisi saattanut lisääntyä, Seppä sanoo.

– Hän teki itse päätöksen. Minusta se on arvostettava päätös.

Seppä on istunut Ilveksen puheenjohtajana reilut kolme vuotta. Hän on valmis jatkamaan pallillaan.

– Haluan olla mukana Ilveksen hallituksessa. Puheenjohtajan valitsee sitten tuleva hallitus keskuudestaan.

Ilveksen viime vuodet ovat olleet nousukiitoa. Taloudelliset tulokset, urheilullinen menestys ja yleinen mielikuva ovat petraantuneet aiemmasta kohisten.

– Kaiken kaikkiaan toiminnan uskottavuus on palautettu. Olemme yrittäneet päästä tilaan, jossa pidämme lupauksemme. Liittyivät ne sitten liiketoimintaan tai joukkueeseen. Varmaankin olemme onnistuneet siinä, mikä on sitten kasvattanut luottamusta meitä kohtaan. Ja meillä on oikeita ihmisiä oikeissa asemissa. Siltä pohjalta tulos on tehty. Uskottavuuden palauttaminen on ollut ykkösasia, puheenjohtaja näkee.

» Lähetä palautetta toimitukselle