Uutta: Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen soitteli väärälle henkilölle – Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi ei liity MM-kisojen kurinpitokohuun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukka Jalonen on ollut hämmästynyt viime päivinä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi tänään Jatkoajan artikkelissa, että Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi kuuluu käynnissä olevien maailmanmestaruuskisojen kurinpitopaneeliin. Se ei pidä paikkaansa.

– Olen jäsenenä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kurinpitokomiteassa, joka on eri taho kuin miesten MM-kisojen kurinpidosta vastaava ryhmä. Sen ryhmän kanssa minulla ei ole tekoa, Liusjärvi oikaisee.

IIHF:n kurinpitokomitea vastaa kansainvälisen jääkiekon kurinpitopäätöksistä arvoturnausten ulkopuolella. Kaikkiin arvoturnauksiin sen sijaan kootaan aina erilliset kurinpitopaneelit. Liusjärvi ei siis ole osallisena MM-kisojen kurinpitoratkaisuissa.

Jalonen on käynyt sekä eilen että tänään julkisesti kuumana maanantaisen Suomi–Yhdysvallat-ottelun jatkoajan tilanteesta, jossa Yhdysvaltojen Clayton Keller kaatoi Suomen Juhani Tyrväisen selkeästi sääntöjenvastaisella jalkapyyhkäisyllä. Teko jäi ottelun tuomaristolta huomiotta, eikä turnauksen kurinpitopaneeli nähnyt sitä pelikiellon arvoiseksi.

Jalonen on yrittänyt henkilökohtaisesti soittaakin Liusjärvelle. Omien sanojensa mukaan kysyäkseen "olitko paikalla päättämässä". Jalonen on myös vihjannut, että kurinpitopaneeli on puolueellinen ja käsittelee NHL:ssä pelaavia pelaajia erilailla kuin muita pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle