Uutta: SaiPa aloittaa kolmantena Liiga-seurana yt-neuvottelut pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa

LIIGA / Uutinen
SaiPa kärsii kovista ajoista.

SaiPa aloittaa Jatkoajan tietojen mukaan yt-neuvottelut pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa. Neuvottelut alkavat ensi viikolla.

SaiPa on Jatkoajan tietojen mukaan neuvotellut jo aiemmin aktiivisesti pelaajiensa kanssa palkanalennuksista. Koska ei löytynyt sopua työnantajaa tyydyttävistä säästöistä, säästöt haetaan yt-neuvotteluilla, jotka johtavat erittäin todennäköisesti joko palkanalennuksiin tai lomautuksiin.

Liiga-seuroista Sport ja Jukurit ovat tiedottaneet aloittavansa vastaavan prosessin. Yt-neuvottelut ovat nyt ensimmäistä kertaa Liiga-seuroille mahdollisia myös määräaikaisilla työsopimuksilla työskentelevien pelaajien ja valmentajien kanssa. Ne mahdollistuivat huhtikuun alussa, jolloin Suomessa astui voimaan poikkeuslaki, jolla lisättiin yritysten mahdollisuuksia reagoida taloustilanteen yhtäkkiseen romahtamiseen. Talouskriisi ja poikkeuslaki ovat seurausta koronakriisin kaikenkattavista vaikutuksista.

Poikkeuslakiin sisältyy myös se, että jos määräaikaisia työntekijöitä lomautetaan heillä on lomautuksensa aikana mahdollisuus purkaa työsopimuksensa yksipuolisesti ja välittömästi.

SaiPa on jo aiemmin tiedottanut aloittavansa yt-neuvottelut vakinaisen henkilöstönsä kanssa. Seura ei ole tiedottanut, ovatko ne neuvottelut päättyneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle