Uutta: Pelicans menettää Liigan sensaatiotykin Oliwer Kasken NHL:ään

LIIGA, NHL / Uutinen
Oliwer Kaski lähtee rakentamaan uraa Pohjois-Amerikkaan.
Kuva © Topi Lainio
Liigan superpuolustaja Oliwer Kaski lähtee Pelicansista.

Liiga-kauden ehkä suurin sensaatio, pistetykkipuolustaja Oliwer Kaski siirtyy Jatkoajan tietojen mukaan Pelicansista NHL-organisaatioon. Toistaiseksi ei ole tiedossa, missä organisaatiossa Kasken ura jatkuu. Harjoituskauden jälkeen selviää, viekö tie suoraan NHL:ään vai ainakin aluksi farmisarja AHL:ään. Pelicansin ja Kasken sopimus olisi kattanut ensi kauden.

Kaski valittiin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. 59 ottelussa keräämillään tehopisteillä 19+32=51 hän voitti puolustajien pistepörssin ylivoimaisesti ja sijoittui kokonaispistepörssissä kuudenneksi. Huippuvire oli jymy-yllätys, sillä edelliskaudella Kaski kirjautti Liigan runkosarjassa 16 tehopistettä ja sitä edellisellä kuusi. Kasken peliaikakeskiarvo oli runkosarjassa viime kaudella HIFK:ssa 17.15 minuuttia ja tällä kaudella Pelicansissa 20.38.

Kaski, 23, on jääkiekkoillut Pohjois-Amerikassa aiemminkin. Hän edusti Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Western Michigan Universityä kausina 2015–2016 ja 2016–2017. Hän on Ässien kasvatti.

» Lähetä palautetta toimitukselle