Uutta: Pelaajayhdistys voitti – Kulukatto kaatuu, Mestiksen selviytymispaketti säilyy

MESTIS / Uutinen
Pelaajat voittivat Mestiksen kulukattokiistan.
Kuva © Timo Savela

Mestikseen ei tulekaan kulukattoa. Asiasta päättivät Jatkoajan tietojen mukaan Jääkiekkoliiton johto sekä Liigan johto ja se ilmoitettiin Mestis-seurojen puheenjohtajille paraikaa käynnissä olevassa kokouksessa.

Sarjaan oli tulossa ensi kaudeksi kulukatto osana koronakriisistä selviytymispakettia. Katto olisi tarkoittanut jokaiselle seuralle velvollisuutta 25 prosenttia viime kautta pienempiin menoihin. Pelaajayhdistys kuitenkin puuttuu peliin. Sen puheenjohtaja Sean Bergenheim lähetti eilen Mestis-seuroille sähköpostiviestin, jossa hän uhkasi Jääkiekkoliittoa ja Mestistä oikeustoimilla, mikäli kulukattopäätöstä ei pyörretä. Pelaajayhdistys olisi valittanut asiasta Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon. Bergenheim vaati vastausta tänään.

Jatkoajan tietojen mukaan Mestis-seuroille elintärkeä selviytymispaketti säilyy kulukatto pois lukien aiotunlaisena. Paketin kokonaisarvo on 1,05 miljoonaa euroa. Siitä 600 000 tulee Liigan Jääkiekkoliitolle vuosittain maksamasta Mestiksen kehittämiseen tarkoitetusta rahasta.

Sekä Pelaajayhdistys että Mestis-seurat siis saivat haluamansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle