Uutta: Outo tilanne Liigassa – KooKoon Martin Berger taklasi vastustajaa päähän, mutta Liigalla ei ole tietoa, mistä kurinpito näkisi tilanteen

LIIGA / Uutinen
KooKoon Martin Berger(oik.) on ollut tällä kaudella monessa mukana.
Kuva © Saana Hakala

Liigan kurinpidolla on edessään erikoinen tilanne, sillä KooKoo Martin Bergerille tuomittiin tänään pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta kurinpidolle ei välttämättä löydy lainkaan videotallennetta tilanteesta. Asian vahvistaa Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

Tilanne johtuu siitä, että Liigan televisiolähetyksistä vastaavan teleoperaattorin Telian TV-lähetys katkesi KooKoo–HPK-ottelun loppuhetkillä. KooKoon myynti- ja viestintäpäällikön Matti Lindholmin mukaan se puolestaan johtui siitä, että Telian lähetysautosta, jonka kautta TV-yhteys lähtee hallista maailmalle, katkesi sähköt.

– Tällä hetkellä emme tiedä, miten saamme sen taklauksen nähtäville, mutta meillä on pari vaihtoehtoa selvityksessä, Järvelä kommentoi.

Kuluttajille lähetysauton virtaongelma näkyy niin, että Telian Liiga-palvelun KooKoo–HPK-ottelutallenne katkeaa toviksi kolmannen erän loppuhetkillä. Bergerin taklaus tapahtui peliajassa 37 sekuntia ennen ottelun päättymistä. KooKoo johti kamppailua 2–0. Ottelu päättyi niihin lukemiin.

Liigan hallitus linjasi joulukuussa, että kaikki kurinpidon päähän kohdistuneiksi taklauksiksi katsomat rikkeet johtavat vähintään viiden ottelun pelikieltoon. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten Liiga toimii, jos se ei löydä Bergerin taklauksesta videotallennetta. Järvelän mukaan myöskään joukkueiden videovalmentajilla ei ole tallennetta.

Berger on herättänyt tällä kaudella kohua ronskeilla otteillaan, mutta kurinpitohistoriassaan hänellä on vain joulukuussa langetettu yhden ottelun pelikielto säädyttömästä eleestä. Se ei vaikuta ankaroittavasti päähän kohdistuneen taklauksen mahdollisiin jatkoseuraamuksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle