Uutta: Ottelun erotuomarivalmentaja myöntää: Liiga-avauksen kohutilanne oli tuomarierhe – Päätöksen teki päätuomari

LIIGA / Uutinen
Jesse Puljujärven Kärpät kohtasi HPK:n.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Liiga-avauksessa HPK–Kärpät nähtiin tänään kohutilanne, kun HPK:n Miro Karjalaisen laukoma 3–2-johtomaali hylättiin videotarkastuksen jälkeen maalivahdinhäirintänä.

Tuomariratkaisu aiheutti tapahtumassa erittäin rajua suukopua. HPK:n päävalmentaja kyseenalaisti sen johdosta jo kauden ensimmäisessä ottelussa alatyylisesti koko Liigan tuomariorganisaation uskottavuuden. Ottelun tuomaristolle suunnattu kommentti kuului suoraan televisiolähetykseen.

Kritisoijat olivat oikeassa: tapahtui tuomarivirhe.

– Maalivahti ei ollut alueellaan. HPK:n Tikka ei katsonutkaan maalivahtia kohti, joten hänellä ei ollut mahdollisuutta väistää maalivahtia. Sen perusteella sen piti olla maali ja tuomio oli väärä, ottelun erotuomarivalmentaja Juha Pajunen kertoo Jatkoajalle.

– Päätöksen teki päätuomari. Videotarkastuksen jälkeen.

Kärpät voitti ottelun 2–3.

Maalivahdinhäirintää koskeva säännöt ja linjaukset olivat viime kaudella Liigassa yksi suurimmista puheenaiheista. Niitä muokattiin tälle kaudelle.

Muokattu 12.9.2019 kello 21.23: Artikkelia laajennettu kauttaaltaan.

Muokattu 13.9.2019 kello 10.16: Juha Pajusen titteliksi kerrottiin aiemmin virheellisesti ottelutapahtuman esimies. Oikea titteli on erotuomarikouluttaja. Tämä muokattu artikkeliin.

Muokattu 13.9.2019 kello 10.58: Juha Pajusen titteliksi kerrottiin aiemmin virheellisesti erotuomarikouluttaja. Oikea titteli on erotuomarivalmentaja. Tämä muokattu artikkeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle