Uutta: Mestikseen voi nousta ilman joustokaukaloa – "Kyllä nyt on katsottava asioita vähän sormien läpi"

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
FPS saattaa pelata ensi kaudella Mestiksessä.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com

Mestis on kertonut halukkuutensa laajentua ensi kaudelle kahdella seuralla eli 14 seuran sarjaksi. Kahden uuden seuran paikoille on kaksi tarjokasta: Kiekko-Espoo ja FPS. Ne nousevat Suomi-sarjasta Mestikseen, jos Jääkiekkoliiton lisenssikomitea myöntää niille lisenssit sarjaan osallistumiseen.

Yksi keskeinen kriteeri Mestis-lisenssin saamiselle on joustokaukalo. Se on ongelma FPS:lle, sillä Forssan jäähallissa on joustamaton kaukalo.

Joustokaukalo on kriteeristössä ehdoton edellytys, joten ainoa keino sen kiertämiseen on lisenssikomitean poikkeuspäätös. Komitean puheenjohtajan Hannu Soron mukaan sellainen päätös on kuitenkin mahdollinen.

– On katsottava kokonaisuutta. Varsinkin tässä koronakriisitilanteessa. Jos nousu jäisi vain kaukalosta kiinni, olisiko siinäkään niin järkeä? Varsinkaan tässä tilanteessa. Kyllä tässä nyt on katsottava asioita vähän sormien läpi, Soro toteaa.

– Onhan niitä poikkeuspäätöksiä tehty aiemminkin, myös kaukalon osalta. Sellaisia, että kun saatte nyt lisenssin, kunhan joustokaukalo tulee ensi vuonna, Soro huomauttaa.

Kiekko-Espoo pelasi viime kaudella kotiottelunsa Espoo Metro Areenalla, jossa on joustokaukalo. Espoolaisten Mestis-nousu onkin sinettiä vaille varma.

FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela kertoi huhtikuun alussa, että seura oli jo tuolloin neuvotellut turvakaukalon saamisesta Forssan jäähalliin. Halli on kaupungin, eikä FPS:llä ole varaa kaukaloinvestointiin. Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kertoo, että esitys joustokaukalon hankkimisesta menee kaupunginhallituksen päätettäväksi tässä kuussa. Hän laskee, että kokonaispanostus olisi kaupungille vähintään 100 000 euroa.

– FPS:n on toimittanut kaupungille ehdotuksia erilaisista kaukalomalleista. Ne vaihtoehdot ovat hinnaltaan keskimäärin noin 100 000 euroa. Jos kaukaloremonttiin ryhdytään, todennäköisesti samalla olisi tehtävä tai olisi järkevää tehdä halliin myös muuta remonttia. Esimerkiksi jäähdytysjärjestelmään. Eli todennäköisesti kyse ei ole vain joustokaukaloon kohdistuvasta investoinnista, Kesäniemi sanoo.

Kiekko-Espoon ja FPS:n tulee toimittaa lisenssihakemuksensa lisenssikomitean viimeistään tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle