Uutta: Mestikseen on tarjolla 2 uutta sarjapaikkaa, mutta halukkaita saattaa olla vain yksi – Kiekko-Espoon Mestis-nousu on sinettiä vaille

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Teemu Ramstedt(oik.) on Kiekko-Espoon tähtihyökkääjä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jääkiekkoliitto haluaa laajentaa Mestistä kahdella seuralla, mutta halukkaita ei välttämättä ole kuin yksi: Kiekko-Espoo.

Kiekko-Espoon Mestis-nousu on Jatkoajan tietojen mukaan enää sinettiä vailla. Seura on kertonut julkisesti hakevansa sarjapaikkaa, ja Mestistä hallinnoiva Suomen jääkiekkoliitto on tiedottanut, että sarjaan on tarjolla kaksi uutta paikkaa. Tavoite on siis nostaa Mestiksen seuramäärä 14:ään.

Kiekko-Espoosta tulee toukokuun alussa maan suurin jääkiekkoseura, kun Blues Juniors, Espoon Kiekkoseura ry ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ry yhdistyvät siihen. Pelaajajäsenten määrä kasvaa noin 3000:een. Lisäksi paikkakunnalla on yksi maan moderneimmista areenoista Espoo Metro Areena, jota sen omistajayhtiön talousvaikeuksien vuoksi käytännössä hallinnoi Espoon kaupunki. Jatkoajan tietojen mukaan Jääkiekkoliitossa on myös painetta saada pääkaupunkiseudulle lisää korkean tason seuroja alueen suuren pelaajamäärän vuoksi. Pääkaupunkiseudulla on noin 1,2 miljoonaa asukasta, mutta Suomen kahdella korkeimmalla miesten sarjatasolla pelaavat alueelta vain HIFK ja Kiekko-Vantaa.

Kiekko-Espoo saattaa myös olla ainoa Mestikseen nyt haluava seura. Sen lisäksi kahta tarjolla olevaa Mestis-paikkaa ovat oikeutettuja hakemaan Suomi-sarjasta FPS, Porvoon Hunters ja D-Kiekko. Hunters ja D-Kiekko ovat ilmoittaneet julkisesti, etteivät hae paikkaa.

– Sarjapaikka kiinnostaa, mutta emme vielä tiedä, haemmeko, FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela kommentoi.

– Turvakaukalon hankkiminen ja budjetin rakentaminen ovat kaksi kynnyskysymystä. Turvakaukalo on käsittääkseni ehdoton edellytys lisenssin saamiselle. Olemme neuvotelleet sellaisen saamisesta jo Forssan kaupungin johdon kanssa. Lisäksi Mestis-kausi on raa'asti arvioiden 100 000 euroa tyyriimpi kuin Suomi-sarja-kausi. Muun muassa pelaajalisenssit ovat huomattavasti kalliimpia, ottelutapahtumiin tarvitaan enemmän henkilökuntaa, varusteisiin kuluu enemmän rahaa ja harjoitusvuoroja on oltava enemmän, Vuorela luettelee.

Mestis-lisenssit jakaa Jääkiekkoliiton lisenssikomitea. Komitean puheenjohtaja Hannu Soro ei vielä suuremmin kommentoi Kiekko-Espoon sarjapaikkaa.

– Ei se Kiekko-Espoon paikka sikäli vielä varma ole, että komitea käy hakemukset läpi ja heidän on täytettävä olosuhteisiin ja talouteen liittyvät kriteerit, Soro toteaa.

Hän kuitenkin sanoo, että vain mainituilla neljällä seuralla on nyt mahdollisuus hakea paikkaa Mestiksestä.

– Päätös kahdesta uudesta sarjapaikasta on kirjattu niin, että muut Suomi-sarja-seurat eivät ole nyt oikeutettuja hakemaan. Muunlainen käänne vaatisi uuden päätöksen. Kyllä se on niin, että jos vain yksi hakija täyttää lisenssiehdot, sitten pelataan ennemmin 13:lla seuralla kuin etsitään uusia hakijoita.

Soro kertoo, että mahdolliset uudet Mestis-lisenssit jaetaan ennen huhtikuun puoliväliä, sillä silloin on Suomi-sarja-lisenssihakemusten viimeinen toimittamispäivä. Kaikki 12 viime kaudella Mestiksessä pelannutta seuraa ovat jo saaneet lisenssit ensi kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle