Uutta: Liigan ja Liiga-seurojen taloustilanteesta tehdään ulkopuolinen selvitys

LIIGA / Uutinen
HIFK kuuluu Liigan jätteihin.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja Liiga-seurojen taloustilanteista tehdään Jatkoajan tietojen mukaan ulkopuolisen yrityksen toteuttama selvitys. Tekijä on globaali tilintarkastus-, liikejuridiikka- ja konsulttiyhtiö EY.

EY on tehnyt vastaavanlaisen selvityksen jo vuosia Ruotsin SHL:stä. Suomessa tämä vuosi on ensimmäinen. Selvitys perustuu jääkiekkoyhtiöiden tilinpäätöksiin ja avaa niistä havaittavia taloudellisia trendejä. Raportti selvityksestä on määrä julkaista vielä tämän vuoden aikana. Idea selvityksestä on lähtöisin EY:stä.

Liigan ja sen seurojen viime tilikausi oli jättimenestys. Jääkiekon SM-liiga Oy tuotti verojen jälkeen voittoa reilut 850 000 euroa. 15 seurasta vain TPS, Lukko, JYP ja Sport tekivät tappiota. Toissa tilikaudella oli vaikeampaa, kahdeksan seuraa teki tappiota. Tilikausi 2016–2017 sujui Liigassa taloudellisesti kohtuullisesti. Sarjalla on myös taskussaan historiallisen rahakas Telian kuusivuotinen mediakumppanuus, joka tuo kassaan 23 miljoonaa euroa ja josta on käynnissä vasta toinen kausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle