Uutta: Liigan Arto I. Järvelä pani myös Tapparan kultakypärän teloneen niitin kurinpitoarvioon – Ex-NHL-tuomarin ryhmä ei tutkinut

CHL / Uutinen
Ben Blood koki kovia CHL:ssä EV Zugia vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Tapparan ja EV Zugin tiistainen CHL-kohtaaminen sisälsi kaksi kohua herättänyttä kontaktitilannetta. Toisessa sveitsiläisten Lino Martschini potkaisi jäässä maatessaan tamperelaisten Ben Bloodia kasvoihin luistimensa terällä. Teko eteni sarjan kurinpidon arvioitavaksi. Arvio oli, että tilanteessa havaittiin tahallinen potkuliike, pääosuma sekä välinpitämätön pelaaminen. Rangaistukseksi määrättiin 600 euron sakko, mutta ei pelikieltoa.

Toinen kuohuttanut tilanne oli Zugin Yannick Zehnderin taklaus Tapparan Tyler Morleyhin. Televisiokuvan perusteella kontakti näytti osuneen takaapäin päähän. Morleyn ottelu jäi kesken. Martschinille ja Zehnderille ei tuomittu tilanteista jäällä rangaistuksia.

CHL:n viestintäpäällikkö Monika Reinhard kertoi aiemmin Aamulehdelle, että sarjan kurinpito ei tutkinut Zehnderin taklausta. Se pitää paikkansa, mutta Jatkoajan tietojen mukaan myös Zehnderin teko lähti ottelun otteluvalvojalta CHL:n kurinpitoryhmän arvioitavaksi. Otteluvalvoja oli Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä. Hän katsoi molemmat tilanteet kurinpitoryhmän arvion väärtiksi. Kurinpitoryhmä päätti, ettei Zehnderin taklaus etene varsinaiseen käsittelyyn.

CHL:n kurinpitoryhmä muodostavat sen puheenjohtaja Lyle Seitz, CHL:n kilpailutoimenjohtaja Alex Jäger ja vanhempi urheiluneuvonantaja Bo Lennartsson. Seitz on kanadalainen entinen NHL-tuomari ja nykyinen keskieurooppalaisen monikansallisen EBEL-liigan kilpailutoimenjohtaja. Saksalainen Jäger on DEL-liigan Schwenninger Wild Wingsin entinen urheilujohtaja ja DEL2-liigan eli Saksan toiseksi korkeimman sarjatason entinen toimitusjohtaja. Ruotsalainen Lennartsson on Färjestad BK:n seuraikoni entisenä valmentajana ja pelaajakehityksen johtajana.

Tapparan ja Zugin ottelu oli ensimmäinen osa CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparia. Mittelö päättyi maalein 3–3. Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikolla Zugissa. Sekä Martschini että Zehnder ovat pelikelpoisia.

Muokattu 14.11.2019 kello 23.58: Otsikosta vaihdettu loukkaannuttaneen-sanan tilalle teloneen.

» Lähetä palautetta toimitukselle