Uutta: Liiga tuomitsi KooKoon Martin Bergerin neljän ottelun pelikieltoon vain yhden kuvakulman pohjalta

LIIGA / Uutinen
Liiga-halleissa nauhoittaa muitakin videokameroita kuin TV-kamerat.
Kuva © Timo Savela

Liigan kurinpitodelegaatio tuomitsi Jatkoajan tietojen mukaan KooKoon Martin Bergerin neljän ottelun pelikieltoon yhdestä kuvakulmasta kuvatun videotallenteen perusteella. Kyseessä oli erotuomarikoulutusmateriaalin keräämiseen tarkoitettu videokamera.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut sama tallenne, jonka HPK julkaisi sosiaalisessa mediassa. Kurinpitodelegaation käyttämä videokuva oli korkealaatuisempaa.

Poikkeuksellinen menettely johtui siitä, että Bergerin rikkeestä ei ollut saatavilla Telian tuottamaa TV-materiaalia. Se taas johtui siitä, että kyseisen KooKoo–HPK-ottelun loppu ei taltioitunut televisiokameroihin, koska Telian lähetysauto oli Kouvolassa hetken ilman sähköä. Bergerin teko – isku HPK:n Niklas Frimania päähän – tapahtui taltioitumattoman hetken aikana. Ottelussa hänelle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio mainitsee erikseen kurinpitopäätöksessään, että päätöksenteossa katsottiin tilanteesta oleva videotallenne, luettiin erotuomariraportti ja kuultiin Bergerin lausuma.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoi aiemmin tänään seura hyväksyy kurinpitodelegaation ratkaisun, eikä tiedossa niin ollen ole jatkotoimenpiteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle