Uutta: Liiga ja Mestis lähentävät suhteitaan historiallisella yhteistapaamisella

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Liigalla ja Mestiksellä on yhteispalaverin paikka.
Liigan johtoryhmä ja Mestiksen johtoryhmä kokoontuvat historiallisesti yhteen.

Liigan johtoryhmä ja Mestiksen johtoryhmä kokoustavat Jatkoajan tietojen mukaan maaliskuussa yhdessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun suomalaisen jääkiekon kahden korkeimman sarjatason laaja johto kokoontuu yhteen.

Askel on pieni, mutta uniikkiutensa vuoksi merkityksellinen. Kumpikin päätäntäelin koostuu sarjansa seurojen pomoista. Yhteinen tapaaminen antaa siis maan parhaille jääkiekkoseuroille nyt mahdollisuuden tutustua toistensa arjen kysymyksiin.

Liiga ja Mestis ovat erilliset organisaatiot, sillä Liigaa hallinnoi Jääkiekon SM-liiga Oy ja Mestistä Suomen jääkiekkoliitto ry. Sarjat ovat erilliset myös konkreettisesti, sillä niiden joukkueet eivät kohtaa keskenään virallisissa otteluissa. Asetelmasta on sovittu Liigan ja Jääkiekkoliiton välisellä yhteistyösopimuksella, joka päivitettiin vuonna 2018 määräaikaisesta toistaiseksi voimassaolevaksi.

Liigan ja Mestiksen keskinäinen etäisyys sekä suljetun Liigan vaikutukset lajin huipputasoon Suomessa ovat jatkuva keskustelunaihe. Liigakarsintoja ei ole pelattu vuoden 2013 jälkeen, mutta Sport, KooKoo ja Jukurit ovat sittemmin nousseet lisenssimenetelmällä pääsarjaan. Se on heikentänyt Mestiksen merkittävyyttä ja elinvoimaa Liigan kyljessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle