Uutta: Liiga ei rankaise kohupelaaja Martin Bergeriä juomakohusta – Ilvestä huomautetaan katsojien epäasialliseen käytökseen puuttumisesta

LIIGA / Uutinen
Kohupelaajaksi tällä kaudella noussut Martin Berger on jälleen otsikoissa.
Kuva © Saana Hakala
Liigan juomakohu johtaa huomautuksiin Martin Bergerille ja Ilvekselle.

KooKoon kohupelaajaan Martin Bergeriin kohdistunut kohu juoman katsomoon lentämisestä ei johda rangaistuksiin. Asiasta kertoo Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä. Eilen hän kertoi Ilta-Sanomille, että välikohtaus kirjattiin ottelutapahtuman esimiehen otteluraporttiin.

Kyse on viime perjantain Ilves–KooKoo-ottelusta. Katsomossa ollut isä kirjoitti jälkikäteen someen, että hänen mukanaan ollut 8-vuotias tyttärensä olisi kastunut Bergerin roiskittua juomapullosta juomaa katsomoon. Rangaistusten puolesta olennaisinta on, roiskiko Berger nestettä katsomoon tarkoituksellisesti vai roiskahtiko sitä katsomon puolelle vahingossa hänen Ilveksen vaihtoaition suuntaan käymänsä sanaharkan yhteydessä.

– Meillä ei ole todistusaineistoa siitä, mitä siellä todellisuudessa kävi. Ei ole videotallennetta tilanteesta, eikä kukaan erotuomareista tai ottelun virallisista toimihenkilöistä nähnyt tapahtumia. Siksi ei tule rangaistuksiakaan, Järvelä sanoo.

– Huomautamme Bergeriä käytöksestä sekä Ilvestä järjestyshenkilökunnan puuttumisesta yleisön epäasialliseen käytökseen. Siellä ilmeisesti huudeltiin KooKoon vaihtopenkille tai Bergerille monenlaista ja sitten huutelijat olivat liuenneet paikalta, Järvelä lisää.

Ilta-Sanomien mukaan Ilves sekä KooKoo ovat kumpikin tarjonneet isälle ja tyttärelle ilmaislippuja tuleviin kotiotteluihinsa. Lisäksi KooKoo on luvannut postittaa lapselle pehmonallen. Isän Ilta-Sanomille antaman haastattelun mukaan Berger on myös tarjoutunut pahoittelemaan tapahtunutta heille henkilökohtaisesti.

Muokattu 17.2.2020 kello 14.31: Järvelän ensimmäisessä sitaatissa puhuttiin aiemmin henkilökunnasta. Kohtaa tarkennettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle