Uutta: Liiga-Ilves joutui kulisseissa oikeuteen ja hävisi – Vastassa entinen pääomistaja Vincent Manngard, kuusinumeroinen tappio

LIIGA / Uutinen
Ilvekselle tuli kirvelevä tappio oikeudessa.
Kuva © Saana Hakala
Ilves on hävinnyt oikeudessa entiselle pääomistajalleen Vincent Manngardille. Oikeusprosessi on käyty kulisseissa.

Ilves-Hockey Oy on Jatkoajan tietojen mukaan hävinnyt oikeuskäsittelyn, johon sen haastoi yhtiön entinen pääomistaja liikemies Vincent Manngard. Kyseessä oli välimiesmenettely.

Äskettäin välimiesoikeuden päätökseen päätynyt riitaprosessi on ollut kauan Ilveksen sisäpiirin tiedossa. Riita juontuu vuodesta 2017, jolloin Manngard myi Ilves-Hockey Oy -osakkeensa. Kokonaisosakeosuus oli 49,5 prosenttia ja kauppasumma yksi euro. Ilveksen tiedotuksen mukaan Manngard antoi samassa yhteydessä seuralle velkaa anteeksi 930 000 euron edestä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä riita tarkasti koski.

Jatkoajan tietojen mukaan Ilvekselle koituu tappiosta maksettavaa noin 200 000 euroa. Rahamäärä koostuu oikeuskuluista sekä Manngardin riitauttamasta summasta. Ilves ei ole Jatkoajan tietojen mukaan vielä päättänyt, yrittääkö se valittaa välimiesoikeuden päätöksestä.

Valittamisen mahdollisuudet ovat välimiesmenettelyn kohdalla huomattavasti esimerkiksi käräjäoikeutta rajatummat. Varsinaisesta päätöksestä ei voi valittaa. Päätöksen voi yrittää mitätöidä kanteella käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus päättää, ottaako se kanteen käsittelyyn. Käytännössä välimiesoikeuden päätöksen eteneminen käräjäoikeuden tarkasteluun edellyttää vähäistä vakavampaa epäkohtaa välimiesmenettelyprosessissa.

Ilveksen viime tilikausi oli iso menestys. Yhtiö tuotti voittoa 561 000 euroa. Liikevaihto oli 6,85 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi edellistilikaudesta 1,45 miljoonaa euroa ja tulos 3,5-kertaisesti. Vuosikymmen on kuitenkin kokonaisuutena ollut Ilvekselle taloudellisesti vaikea. Esimerkiksi tilikausi 2015–2016 rojahti 772 000 euroa tappiolliseksi.

Ilveksen edustusjoukkue sijoittui viime kaudella Liigan runkosarjassa kahdeksanneksi. Pudotuspeleissä se voitti ensimmäisellä kierroksella SaiPan, mutta hävisi puolivälierissä Kärpille.

Manngard on suomalais-yhdysvaltalainen kiinteistösijoittaja, joka omisti valtaosan Ilves-Hockeysta vuosina 1993–2017. Hän asuu Yhdysvalloissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle