Uutta: Koronavirus alkaa vaikuttaa Liigaan – Vierailuja kielletään, ulkoilmaharjoittelua suositaan, mediatilaisuuksia lopetetaan

LIIGA / Uutinen
Koronavirus vaikuttaa luonnollisesti myös Liigaan.
Kuva © Saana Hakala

Koronavirus alkaa vaikuttaa myös Liigan toimintaan. Liigan johtoryhmän jäsenet sekä sarjan keskustoimisto ovat Jatkoajan tietojen mukaan työstäneet tällä viikolla sisäisiä ratkaisumalleja, joilla seurat voivat tahoillaan pyrkiä estämään viruksen leviämisen piirissään. Liigan johtoryhmä koostuu seurojen toimitusjohtajista.

Kyseessä ei ole ohjeistus, vaan sisäinen mietintä siitä, millaisia keinoja voi seurakohtaisesti tällä hetkellä käyttää vaikuttamatta kuitenkaan merkittävästi työntekijöiden perusarkeen. Muutokset, lykkäykset, kiellot ja rajoitukset ovat ainakin toistaiseksi seurakohtaisia päätöksiä.

Käytännössä seuroissa aletaan rajoittaa tapaamisten ja ihmiskontaktien määrää. Erilaisia vierailuja ja kokoontumisia vältetään. Sellaisia voivat olla esimerkiksi kouluvierailut, asiakastilaisuudet ja lehdistötilaisuudet. Osassa seuroista Liiga-joukkue ja juniorijoukkueet eivät toistaiseksi harjoittele samoissa kuivaharjoittelutiloissa. Juniorijoukkueilla on suosituksia tehdä lämmittelyt, verryttelyt ja kuivaharjoittelu ulkoilmassa.

Kätteleminen ja muut tarpeettomat ihokontaktit ovat tauolla useissa seuroissa.

Liiga-ottelujen jälkeiset mediatilaisuudet järjestetään väliaikaisesti osalla paikkakunnista niin, että Telia vain televisioi päävalmentajien kommentit, eivätkä journalistisen median edustajat ole samassa tilassa. Haastattelujen tekemisessä saatetaan alkaa suosia puhelinta.

Liiga-ottelujen järjestämistä kuitenkin jatketaan tällä tietoa pääpiirteittäin entiseen tapaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle