Uutta: KooKoo ei valita Bergerille ilman TV-kuvaa langetetusta pelikiellosta – "Meillä on samat nauhat kuin Liigan kurinpidolla"

LIIGA / Uutinen
KooKoon Martin Berger(vas.) on saanut Liigassa kyseenalaisen maineen.
Kuva © Saana Hakala

KooKoo ei aio valittaa Liigan kurinpitodelegaation tänään puolustaja Martin Bergerille langettamasta neljän ottelun pelikiellosta.

Valittamiselle oli lähtökohtaisesti olemassa perusteita, sillä pelikiellosta päätettiin selkeästi tavanomaista vajavaisemman kuvamateriaalin perusteella. Se johtuu siitä, että kyseisen KooKoo–HPK:n loppu ei taltioitunut televisiokameroihin, koska Liigan televisioinnista vastaavan teleoperaattorin Telian lähetysauto oli Kouvolassa hetken ilman sähköä. Bergerin teko – isku HPK:n Niklas Frimania päähän – tapahtui taltioitumattoman hetken aikana. Ottelussa hänelle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi ottelun jälkeen, ettei vielä silloin tiennyt, kuinka he saavat tilanteen kurinopidon nähtäville, mutta olemassa oli pari vaihtoehtoa. HPK julkaisi seuraavana päivänä tilanteesta heikkolaatuisen videopätkän. Liiga ei kurinpitopäätöksessään kerro, minkä videomateriaalin perusteella päätös tehtiin.

– Meillä on samat nauhat kuin Liigan kurinpidolla. Siihen en ota kantaa, mitä ne nauhat ovat, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

– Luotamme kurinpitoon ja tyydymme päätökseen. Emme valita päätöksestä, vaan menemme eteenpäin.

Bergerin lyönti Frimaniin tapahtui ottelun loppuhetkien maalineduskamppailun yhteydessä. Kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään, että Bergerin pelaamista tilanteessa on "pidettävä tahallisena ja piittaamattomana sekä maalinedustalla sallitun kamppailun rajat selvästi ylittävänä".

» Lähetä palautetta toimitukselle