Uutta: Kärppien ylivoimapelaaminen ei ole ollut neljään ja puoleen vuoteen yhtä tehotonta kuin nyt

LIIGA / Uutinen
HIFK:lla on niskalenkki Kärppien ylivoimataitureista.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kärppien Liiga-joukkueen ylivoimapelaaminen on tällä hetkellä poikkeuksellisen surkeaa. Ryhmän edellinen ylivoimamaali syntyi maaliskuun 23. päivä eli kaksi ja puoli viikkoa sitten. Silloin vastassa oli Ilves puolivälierissä. Sittemmin ylivoimamaaleitta on menty kuusi ottelua.

Putki on pisin Kärpille neljään ja puoleen vuoteen. Edellisen kerran yhtä nihkeää oli vuoden 2014 lokakuussa. Silloin kyse oli luonnollisesti runkosarjasta, nyt pudotuspeleistä.

Tämänhetkisen putkensa aikana Kärpät on päässyt kokeilemaan ylivoimalle 14 kertaa ja yhteensä 27 minuutin ajan. Ylivoimakentällisissä ovat pelanneet muun muassa runkosarjan piste- ja maalipörssin toinen Ville Leskinen, NHL-veteraani Jussi Jokinen, KHL-veteraani Oskar Osala, maajoukkuepuolustaja Atte Ohtamaa, hyökkääjälupaus Aleksi Heponiemi ja runkosarjan puolustajien maalipörssin toinen Jani Hakanpää.

Oululaisten päävalmentajalta Mikko Mannerilta kysyttiin ylivoimapelaamisen ongelmista eilen 2–0-tappioon päättyneen neljännen välieräottelun jälkeen. Manner totesi syyn olevan siinä, että hän ei osaa valmentaa ylivoimaa riittävän hyvin.

Eli kun olette runkosarjan ylivoimainen voittaja ja sitä myötä ylivoimainen mestarisuosikki, ja ylivoimapelaamisenne takkuaa nyt välierässä ratkaisevilla hetkillä, onko sinun mukaasi syy tähän siis se, että et osaa valmentaa ylivoimaa?

– Niin se menee. Minulla on vastuu tuloksista.

Mitä ylivoimaongelman ratkaisemiseksi olisi tehtävissä pelillisesti?

– Painetta ja kiekkoa maalille ja ukkoa maalille.

Näitä tavanomaisia tapoja?

– Juuri niin.

Kärppien ja HIFK:n välieräottelusarjan voitot ovat tasatilanteessa 2–2. Kumpikin on voittanut kaksi kotiotteluaan. Seuraava kohtaaminen järjestetään perjantaina Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle