Uutta: Jokerit on yllätysvärväyksen jäljillä – NHL-lupaus Henrik Borgström lähellä Suomeen paluuta

NHL, KHL / Uutinen
Panthers varasi Henrik Borgströmin ensimmäisellä varauskierroksella neljä vuotta sitten.
Kuva © Getty Images
Jokerit haluaa tuoda oman kasvattinsa takaisin Suomeen.

Suomalaisiin NHL-lupauksiin lukeutuva Henrik Borgström on Jatkoajan tietojen mukaan lähellä siirtoa Jokereihin. Osapuolet neuvottelevat vuoden mittaisesta sopimuksesta.

Jokerien helsinkiläissyntyinen kasvatti olisi KHL-seuran kokoonpanon kaipaama keskushyökkääjä. Toistaiseksi julkistetussa pelaajistossa ovat varmoja keskushyökkääjiä vain John Norman sekä Jordan Schroeder.

Borgströmin, 22, sopimus Florida Panthersin kanssa päättyy tähän kauteen. Hän on pelannut NHL:ssä kolmella kaudella yhteensä 58 ottelua ja kerännyt niissä tehopisteet 9+10=19. Hän vaikutti viime kaudella jo olevan hyvässä asemassa NHL:ssä, mutta tällä kaudella otteluja Panthersissa on kertynyt vain neljä, eikä niissä syntynyt tehopisteitä. Borgström on floridalaisten ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2016. Hänet varattiin koko varaustilaisuuden sijalla 23.

Borgströmin sopimustilanne on visainen. Panthers-sopimus on yhä voimassa, vaikka NHL-kausi on koronakriisin vuoksi tauolla, eikä sen loppuun pelaamisesta ole takeita. Liki koko kausi on kulunut AHL:ssä, eikä hän ollut NHL:n puolella myöskään kauden keskeytyessä. Mutta mikäli Panthersin kausi jatkuu, NHL-kutsu olisi luonnollisesti mahdollinen.

Lienee todennäköistä, ettei Borgström allekirjoita Jokerit-sopimusta ainakaan ennen kuin NHL:n kauden jatkumisen kohtalo ja aikataulu selkeytyy.

Jatkoajan tietojen mukaan Borgström on ollut tyytymätön asemaansa Panthersin organisaatiossa. Hän on pelannut AHL:ssä Springfield Thunderbirdsissä tällä kaudella 49 ottelua tehopistein 11+12=23. Hän on pelaajaprofiililtaan kookas taitokeskushyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle