Uutta: Jääkiekkoliitto tekee tappiota naisten MM-kotikisoista

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekkoliitto joutuu maksunaiseksi naisten MM-kotikisoista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo, että on erittäin todennäköistä, että naisten MM-kotikisat Espoossa ovat taloudellisesti tappiolliset.

Espoossa käynnissä olevien naisten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen järjestelyt tuottavat Suomen jääkiekkoliitolle taloudellista tappiota. Asiasta kertoo liiton puheenjohtaja Harri Nummela.

– Kisat on suunnitelmallisesti tappiolliset. On erittäin todennäköistä, että kisat tekevät tappiota, Nummela sanoo.

Suunnitelmallinen tappio tarkoittaa, että Jääkiekkoliitto näkee kisat sijoituksena nais- ja tyttöjääkiekon tulevaisuuteen.

– Kotikisat ovat meille keino nostaa nais- ja tyttöjääkiekon asemaa entisestään. Se tarkoittaa harrastajamäärän, tunnettuuden, kiinnostusarvon ja kaiken sellaisen nousua lähivuosien aikana. Siis nimenomaan tulevien vuosien aikana, ei ole kyse pikavoitoista, Nummela tähdentää.

– Luonnollisesti se, että ajattelemme tämän investointina, tarkoittaa, että uskomme investoinnilla eli kisojen järjestämisellä saavuttavamme tavoittelemamme asiat.

Tapahtuman budjetti on 1,3 miljoonaa euroa. Päänäyttämö Espoon Metro Areena oli tänään täynnä, kun Naisleijonat voitti Venäjän maalein 0–4. Tapahtuma tekee kouluyhteistyötä, jonka myötä koululaiset pääsevät arkipäivien päiväotteluihin maksutta. Suomen otteluihin ei kuitenkaan ole merkittävästi jaettu ilmaislippuja. Metro Areenan yleisökapasiteetti on 6982 katsojaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle