Uutta: Jääkiekkoliitto myi Mestiksen TV-oikeudet 0 eurolla – Kaksivuotinen sopimus ilman suoraa tuloa

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä ei rahalla rellestetä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher
Jääkiekkoliitto teki Mestiksen televisiointioikeuksista kaksivuotisen nollaeurosopimuksen.

Sanoma-konserni ei Jatkoajan tietojen mukaan maksa Suomen jääkiekkoliitolle lainkaan rahallista korvausta yksinoikeudestaan televisioida Mestistä. Lajiliitto saa sopimuksesta vastineeksi vain tiettyjä muita hyödykkeitä, kuten mainostilaa.

Mestiksen televisiointioikeudet siirtyivät teleoperaattori Elisalta mediakonserni Sanomalle viime kesänä. Jääkiekkoliiton ja Sanoman nollaeurosopimuksen kesto on Jatkoajan tietojen mukaan kaksi kautta, joiden jälkeen sopimuksessa on Jääkiekkoliiton optio kahdesta lisäkaudesta.

Liiga puolestaan saa kuusivuotisesta mediaoikeussopimuksesta teleoperaattori Telialta yhteensä 23 miljoonaa euroa. Sopimus alkoi vuonna 2018.

Liigaa vuosina 2013–2018 televisioinut Sanoma on sittemmin rakentanut Ruutu-suoratoistopalvelustaan kotimaisen jääkiekkotelevisioinnin jättiläisen, sillä se näyttää Mestiksen lisäksi miesten Suomi-sarjaa, Nuorten SM-liigaa, poikien B- ja C-nuorten SM-sarjaa sekä Naisten Liigaa. Kaikki nuo sarjat ovat Jääkiekkoliiton alaisia.

Vaikka Mestis on maan seuratuimmassa urheilulajissa miesten toiseksi korkein sarjataso, sen suosio on ollut jo vuosina laskussa. Viime kauden runkosarjan yleisökeskiarvo oli 771 katsojaa, toissa kauden 762 katsojaa. Yleisökeskiarvo kasvoi ensimmäisen kerran sitten kauden 2013–2014. Mestiksen yleisömäärien laskentatapa poikkeaa Liigasta, sillä Mestiksessä lasketaan läsnäolijoiden määrä. Liigassa lasketaan myytyjen tai annettujen pääsylippujen määrä.

Mestiksen operatiivista toimintaa koordinoi sarjan seurojen muodostama Sarjaseurat ry.

Muokattu 23.1.2020 kello 21.15: Lisätty maininta Liigan ja Telian sopimuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle