Uutta: Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja ei kertonut rikossyytteistä Liiga-seuralleen Jukureille – Pääomistaja luki asian Ilta-Sanomista

LIIGA / Uutinen
Jukurien johdossa on erikoinen tilanne.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto

Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että Liiga-seura Jukurien puheenjohtaja-toimitusjohtaja Jukka Toivakka on rikossyytteessä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Asian oikeuskäsittely alkaa Etelä-Savon käräjäoikeudessa tiistaina. Toivakka kertoo Ilta-Sanomille kiistävänsä syyllistyneensä väitettyihin rikoksiin. Toivakka on myös Suomen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja.

Uutisen julkaisemisen jälkeen Jukurit tiedotti Toivakan siirtyvän oikeusprosessin ajaksi sivuun sekä puheenjohtajan että toimitusjohtajan roolistaan. Tiedotteen mukaan syytteet eivät liity Toivakan työ- tai luottamustehtäviin Jukureissa.

Jukurien pääomistaja Heikki Viitikko kertoo, ettei Toivakka ollut informoinut seuraa syytteistä ennen tänäistä uutisointia.

– Uutinen tuli yllätyksenä. Luin siitä Ilta-Sanomista, Viitikko sanoo.

– Toivakka ilmoitti tänään astuvansa puheenjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävästä sivuun oikeusprosessin ajaksi. Aloite oli hänen, ei Jukurien. Mielestäni hänen ratkaisunsa on miehekäs.

Jukurit ei aio pestata Toivakan tilalle väliaikaista virkaatekevää toimitusjohtajaa.

– Urheilupuolemme toimii hyvin autonomisesti, Jukka Holtari johtaa sitä suvereenisti. Myös toimistopuoli toimii omillaan. Jos tulee eteen jotain isompaa, hallitus tekee sitten päätökset. Menemme tämän välivaiheen siis hallitusjohtoisesti. Luulisi, ettei oikeusprosessissa kestä kovin kauan.

Oikeusprosessin kestoa ei toistaiseksi tiedetä. Käräjäoikeuden päätöksistä on tavanomaisesti mahdollista valittaa hovioikeuteen. Toivakka on Viitikon jälkeen Jukurien toiseksi suurin yksittäinen omistaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle