Uutta: Hylkäyksen kokenut KalPa yrittää valtiolta tukea uudemman kerran

LIIGA / Uutinen
KalPa haluaa kehitysrahoitustukea valtiolta.
KalPa yrittää uudelleen 100 000 euron kehitystukea Business Finlandilta.

KalPa on toimittanut uuden tukirahahakemuksen valtion rahoitusyhtiölle Business Finlandille. Asiasta kertoo KalPan toimitusjohtaja ja osaomistaja Toni Saksman.

Kuopiolaisseura haki tukea jo aiemmin keväällä, mutta vastaus oli tuolloin kieltävä. KalPa ja Sport ovat ainoat Liiga-seurat, joiden hakemusten torppaantumisesta on ollut tieto julkisuudessa. Tukea puolestaan ovat saaneet ainakin Pelicans, KooKoo, Ilves, Tappara, Ässät ja SaiPa.

– Kuopioon on jäähallin viereen rakenteilla uusi uimahalli, ja sen lipunmyynti ja kahvilatoiminta tulee meidän allemme. Haimme tukea sen kehittämiseen. Vuokrasopimus kaupungin kanssa oli kuitenkin jo solmittu, minkä vuoksi Business Finlandin oli sääntöjensä mukaan katsottava se toiminta jo alkaneeksi, jolloin kyse ei tulkinnan mukaan ikään kuin ollut uudesta kehityshankkeesta, Saksman kertaa hylkäyspäätöstä.

Uuden hakemuksen kanssa KalPa hyödynsi ulkopuolista apua. Tukea haettiin nyt luonnollisesti eri kohteeseen.

– Luetutimme hakemuksen läpi paikallisella, sellaisia hakemuksia paljon tekevällä konsultilla. Hän tarjosi apuaan oma-aloitteisesti.

– Nöyrin mielin odottelemme uutta päätöstä, Saksman sanoo.

Kolmisen viikkoa sitten hän kommentoi Ylelle, että uusi hakemus oli harkinnassa.

Valtio jakaa Business Finlandin kautta koronakriisin vuoksi tukea pienille ja keskisuurille yrityksille. Tuki on kehitysrahoitustukea eli se on tarkoitettu uuteen kehittämistoimintaan. Maksimitukisumma per yritys on 100 000 euroa. Sen mainitut Liiga-seurat ovat saaneet ja sitä KalPakin hakee.

» Lähetä palautetta toimitukselle