Uutta: Huumetuomiostaan hovioikeuteen valittanut Jori Lehterä valittiin edustamaan Suomea, mutta hän ei suostu haastatteluihin rikosasiastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jori Lehterällä on kesken oikeusprosessi huumausainerikoksesta.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Entinen NHL-pelaaja Jori Lehterä tuomittiin viime maaliskuussa käräjäoikeudessa neljän kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksesta. Tänään hänet valittiin ensimmäisen kerran sitten huumetuomion Suomen miesten A-maajoukkueeseen – Euro Hockey Tour -osaturnaukseen Ruotsiin. Vaikka Lehterä edustaa seuratasolla KHL:ssä Euroopan suurinta jääkiekkoseuraa Pietarin SKA:ta, Leijonat tuo hänet aivan erilailla suomalaisten huomion keskipisteeseen.

Leijonaedustuksiin liittyy pelaajilla runsaasti mediavelvollisuuksia. Lehterä on kiinnostava valinta pelillisestikin ja keskushyökkääjä on pelannut SKA:ssa mukiinmenevän – 47 ottelussa 27 tehopistettä – kauden, mutta on selvää, että iso mielenkiinto kohdistuu myös urheilun, urheilujärjestön ja huumausainerikoksen väliseen ristiriitaan. Siihen ristiriitaan Lehterä ei kuitenkaan vastaa, sillä hän ei aio Suomen maajoukkueen edustajanakaan kommentoida rikosasiaansa. Asiasta kertoi Jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg. Hänen mukaansa Lehterä ei anna haastatteluja "henkilökohtaisesta tilanteestaan", vaan ainoastaan jääkiekkoilusta.

Lehterän linja on tuttu, sillä hän ei kuluvan kauden aikana ole käytännössä myöntänyt haastatteluja suomalaiselle journalistiselle medialle eikä juurikaan edes KHL:n suomalaiselle mediakumppanille Viasatille.

Hänen oikeusprosessinsa on osa laajaa pirkanmaalaista huumevyyhtiä, jossa oli yhteensä 22 syytettyä. Käräjäoikeus katsoi, että Lehterä on hankkinut ja pitänyt hallussaan kuusi grammaa kokaiinia ja yrittänyt ostaa kokaiinia yhden gramman. Lehterä on koko poliisitutkinnan ja oikeusprosenssin ajan kiistänyt syyllistyneensä huumausainerikoksiin.

MTV uutisoi lokakuussa, että Leijonien GM Jere Lehtinen olisi halunnut Lehterän mukaan viime kevään MM-kisoihin. Nyt Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi valinnan yhteydessä SuomiKiekolle, että "ei oltaisi varmaan otettu häntä mukaan, jos koettais, että siitä ois hirveen negatiivinen vaikutus meidän toimintaan".

» Lähetä palautetta toimitukselle