Uutinen: Kulttipelaaja Tuomas Vänttinen siirtyy Székesfehérváriin Arttu Luttisen ja Harri Tikkasen joukkuetoveriksi

Muut Sarjat / Uutinen
Tuomas Vänttinen kantoi Sportissa joukkueensa kultakypärää.
Tuomas Vänttinen siirtyy korkeammalle tasolle.

Kulttimaineeseen Suomessa Liiga-vuosinaan kohonnut hyökkääjä Tuomas Vänttinen vaihtaa Jatkoajan tietojen mukaan seuraa. Hän siirtyy Alps Hockey Leaguessa pelaavasta italialaisesta SG Cortinasta korkeammalla tasolla Erste Bank Eishockey Ligassa pelaavaan unkarilaiseen Fehervar AV19:aan.

SaPKon kasvatti Vänttinen on edustanut Liigassa SaiPaa, JYPiä, Tapparaa, HPK:ta ja Sportia. 672 runkosarjaottelussa on kertynyt tehopisteet 106+148=254. Vänttinen on pelaajaprofiililtaan monipuolinen rouhija.

Kulttimaineen hän on ansainnut sanavalmiudellaan, hurtilla luonteellaan ja ronskilla pelityylillään. Vänttinen kertoi juuri Ylen haastattelussa tavoittelevansa pelipaikkaa Liigasta ensi kaudelle.

EBEL ei ole urheilullisesti Liigan tasolla, mutta se nostaa tällä hetkellä profiiliaan vauhdilla. Vastikään päättyneeseen CHL-kauteen osallistuivat EBEListä Bolzano, Vienna Capitals ja Red Bull Salzburg. Fehervar AV19 eteni EBELin runkosarjasta juuri alkaneeseen ylempään loppusarjaan. Székesfehérvárilaisjoukkueessa pelaavat entuudestaan suomalaisista puolustaja Harri Tikkanen sekä hyökkääjät Arttu Luttinen ja Tero Koskiranta.

Muokattu 14.2.2019 kello 14.31: Otsikkoa muokattu. Aiemmin otsikosta puuttuivat Tikkasen ja Luttisen nimet.

» Lähetä palautetta toimitukselle