Uusi käänne: Pelicans ja SaiPa neuvottelevat ottelusta ulkomailla

LIIGA / Uutinen
Lähteekö SaiPa Tallinnaan?
Kuva © Topi Lainio

Pelicans yrittää Jatkoajan tietojen mukaan saada SaiPan kanssaan tammikuussa Tallinnaan pelaamaan Liigan historian toinen runkosarjaottelu ulkomailla. Osapuolet ovat neuvotelleet jo hyvän aikaa.

Jatkoajan tietojen mukaan Tallinnan Tondiraba Jäähallin pääareenasta Liiga-tapahtumaa varten tehty alustava tilavaraus on kaksipäiväinen, kattaen tammikuussa sekä 25. että 26. päivän. Liigan tämänhetkisessä otteluohjelmassa lukee 25. päivälle SaiPa–Pelicans. Tallinnan tapahtuman järjestävä taho on kuitenkin Pelicans. Kummallekaan joukkueelle ei ole tällä hetkellä merkitty otteluja 26. päivälle, joka olisi Tallinnan kohtaamiselle todennäköisin päivämäärä, koska lauantai on Suomesta matkaavalle yleisölle kätevin viikonpäivä.

Lahtelaisten oli alun perin tarkoitus kohdata Virossa Tappara. Se projekti kuitenkin peruuntui lähinnä matkapakettien myyntioikeuksiin liittyneen erimielisyyden vuoksi. Kun pelataan lauantai-iltana naapurimaassa, Suomesta Tallinnaan matkaaville myytävät matkapaketit ovat iso osa tapahtumasta saatavia tuloja.

Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi viime viikon maanantaina MTV:lle, että seura löysi "suomeksi sanottuna paremman vaihtoehdon" kuin Tappara ja aikoo julkistaa vastustajansa tänään tiistaina.

– Kaikki on valmista siinä mielessä, että nyt vain tilalle vaihtuu toinen vastustaja, Kolu sanoi MTV:lle.

Jatkoajan tietojen mukaan "parempi vaihtoehto" ei kuitenkaan ollut vielä tuolloin selvillä. SaiPa on potentiaalinen vaihtoehto.

Pelicans järjesti Liiga-ottelun Tallinnassa jo viime kaudella. Se oli ensimmäinen ulkomailla pelattu Liiga-ottelu. Vastustaja oli tuolloin HPK, joka ei Jatkoajan tietojen mukaan edellyttänyt osuuksia tapahtuman tulonmuodostuksesta. Järjestävä seura vain kustansi vastustajansa reissun.

» Lähetä palautetta toimitukselle