Usean liigapelaajan yksilövalmentajana toiminut Jarkko Näppilä liittyy Ilveksen valmennustiimiin

LIIGA / Uutinen
Näppilä muistetaan Ilveksestä myös pelaajauraltaan.
Kuva © Timo Savela
Näppilän tehtävä valmennuksessa on yksilöiden kokonaisvaltaisen kehittymisen koordinointi.

Jarkko Näppilä, 32, liitttyy Ilveksen valmennukseen valmistuttuaan vuoden 2021 keväällä liikuntatieteiden maisteriksi. Hän on toiminut viimeiset neljä vuotta yksilövalmentajana ja hänen palvelujaan ovat käyttäneet muun muassa Eemeli Suomi, Roby Järventie, Jan-Mikael Järvinen, Arttu Ilomäki, Niclas Lucenius ja Lassi Thomson sekä taitoluistelija Jenni Saarinen.

− On erittäin hienoa palata Ilveksen organisaatioon viiden vuoden tauon jälkeen. Uskon, että omalla osaamisellani pystyn kehittämään monipuolisesti seuran toimintaa tekemällä arjen harjoittelusta entistäkin laadukkaampaa ja yksilöllisempää, Näppilä sanoo Ilveksen tiedotteessa.

Omalla pelaajaurallaan 267 Liiga- ja 147 Mestis-ottelua pelannut Näppilä oli mukana voittamassa useampaakin juniori-ikäluokkien SM- sekä MM-mitalia.

− Jääkiekko on pelinä muuttunut sääntömuutosten sekä ikärakenteen nuorentumisen myötä entistä nopeammaksi, mikä pitää huomioida yksilöiden arjessa kokonaisvaltaisesti. Lisäksi nykyään on olemassa enemmän tutkimustietoa harjoittelusta, mikä auttaa valtavasti arjessa sekä yksilöiden kehittymisessä, Näppilä lisää.

Myös Ilveksen seurajohdossa ollaan tyytyväisiä Näppilän liittymisestä valmennukseen. Urheilujohtaja Timo Koskela avaa tarkemmin, mitä entisen puolustajan rooli pitää sisällään.

− Tavoitteenamme on pelaajakehitysmalli, jossa joukkueen valmennusryhmään kuuluva vastuuhenkilö koordinoi yksilöiden arkea, harjoittelua ja kokonaisvaltaista urheilijan elämää. On hienoa, että meillä oli Suomessakin jatkuvasti kiristyvässä kilpailussa mahdollisuus luoda uusi toimenkuva Ilvekseen ja saimme Jarkko Näppilän innostumaan täysin uudenlaisesta mallista toiminnassamme, Koskela toteaa.

Vuosina 2018−21 Ilveksen fysiikkavalmentajana toimniut Juha Koskela ei jatka seuran palveluksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle