Urheilulehti: Jukka Jalonen halajaa tosissaan NHL:ään − pesti kuin pesti käy maailmanmestarikoutsille

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Jukka Jalonen hamuaa NHL-valmentajaksi.
Leijonat kahdesti 2010-luvulla maailmanmestaruuteen valmentanut Jukka Jalonen tähtää tosissaan toisena suomalaisena päävalmentajana NHL:ään. Tästä konkreettinen merkki on Leijonat-sopimuksesta esiin nouseva NHL-optio.

Urheilulehti uutisoi, että Leijonat 2011 ja 2019 maailmanmestaruuteen asti johdattanut, edelleen leijonien peräsimessä jatkava Jukka Jalonen tähyää kaikin keinoin NHL-penkille.

Jalonen jatkoi Leijonat-pestinsä ulottuvaksi aina kauteen 2021-22 saakka. Kultaluotsin alkuperäinen sopimus olisi päättynyt kevääseen 2020. Jatkosopimus pitää sisällään NHL-option.

– Sain pestin Leijoniin optiolla, joka mahdollistaa lähdön NHL:ään. En olisi tehnyt vielä jatkosopimusta, jos Jääkiekkoliitto ei olisi hyväksynyt NHL-optiota. Olisin siinä tapauksessa odotellut, mitä Pohjois-Amerikan päässä tapahtuu, ja ottanut tavallaan sen riskin, ettei ole töitä, Jalonen kertoo urheilulehdelle. 

Jalosen mukaan hänelle kelpaa pesti kuin pesti NHL:ssä. Hän on valmis myös apuvalmentajan tehtäviin. Kun taas ruotsalainen Rikard Grönborg on ilmoittanut halukkuutensa ainoastaan päävalmentajan tehtäviin. Apuvalmentajan reitti on todennäköisempi reitti uida päävalmentajaksi NHL:ssä, etenkin eurooppalaisille luotseille. Jukka Jalonen tiedostaa tämän.

– Ei se ole samanlainen must. Olen realisti ja tiedän, ettei ole ihan helppo päästä NHL:ään päävalmentajaksi Euroopasta. Minulle ei ole mikään kynnyskysymys olla apuvalmentaja, jos pääsen hyvään paikkaan ja työskentelemään sellaisen päävalmentajan kanssa, joka haluaa minut.

Otsikkoa muokattu kello 14.50: Lisätty viittaus Urheilulehden artikkeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle