Uransa parhaan kauden pelannut Aleksander Barkov äänestettiin Lady Byng Trophyn finalistiksi

NHL / Uutinen
Barkov keräsi 96 tehopistettä ja ylsi pistepörssin kärkikymmenikköön.
Kuva © Getty Images

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on yksi niin sanotun herrasmiespalkinnon eli Lady Byng Trophyn finalisteista. Kaksi muuta finalistia ovat Calgary Flamesin Sean Monahan ja St. Louis Bluesin Ryan O'Reilly, joka on finalistina myös parhaalle puolustavalle hyökkääjälle annettavassa Selke Trophyssa.

Barkov rikkoi sekä henkilökohtaisen piste-ennätyksensä että Pavel Buren nimissä olleen Panthersin yhden kauden piste-ennätyksen. Nuori suomalainen sai toiseksi eniten peliaikaa kaikista NHL-hyökkääjistä, mutta otti vain kahdeksan jäähyminuuttia, mikä oli pienin saldo 50 parhaan pistemiehen joukossa.

Suomalaistähti on Lady Byng -finalisti toisena keväänä peräkkäin ja kolmatta kertaa neljään kauteen. Kaudella 2015−16 Barkov äänestettiin toiseksi ja viime kaudella kolmanneksi.

Myös Monahan rikkoi maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä. Flamesin ykkössentterin jäähysaldo oli 12 minuuttia. 24-vuotias kanadalaishyökkääjä on ensimmäistä kertaa urallaan henkilökohtaisen palkinnon finalistina.

Muiden finalistien tavoin O'Reillykin pelasi uransa tehokkaimman kauden. Kanadalaissentteri otti Monahanin tavoin vain 12 jäähyminuuttia. O'Reilly on kymmenellä NHL-kaudellaan ottanut joka kerta alle 20 minuuttia jäähyjä. Hän voitti Lady Byng Trophyn kaudella 2013−14 ja tuli viime kaudella äänestyksessä toiseksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle