Urallaan paljon nähnyt Tommi Välimaa lopettaa pelaajauransa − kertoo haastattelussa uransa tärkeimmän maalin ja hienoimmat ottelut

MESTIS / Uutinen
Tommi Välimaa lopettaa uransa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tommi Välimaa lopetti uransa LeKin paidassa. Kangasalan Kisa-Eaglesin kasvatti nousi jääkiekkoyleisön tietoisuuteen Lempäälän Kisassa. Miehen uralle mahtui myös pitkä liigataival.

Tommi Välimaa, 36, on päättänyt pelaajauransa. Hän kertoi asiasta sosiaalisen median kanavissaan. Hyökkääjä edusti viimeiseksi jääneellä kaudellaan LeKiä kakkosdivisioonassa.Hän edusti lempääläläisseuraa ison osan urastaan.

LeKi kertoi Välimaan ja toisen seuraikonin Sami Laakson lopettamispäätöksistä jo keväällä Facebook-sivullaan, mutta Välimaa vahvisti asian henkilökohtaisesti elokuun lopussa.

− Olen hypännyt normaaliin työelämään. Perheen kanssa on pitänyt kiirettä, niin en ole juuri ehtinyt miettiä lopettamisen aiheuttamia tunteita. Eniten jään kaipaamaan pukukoppielämää ja joukkueen kanssa yhdessä oloa. Uran varrelle on mahtunut monia hyviä ja hauskoja koppikeskusteluja, Välimaa kertoo Jatkoajalle.

Välimaa pelasi uransa varrella myös 277 ottelua Liigassa. Hän edusti Suomen korkeimmalla sarjatasolla pääasiassa Ilvestä, mutta käväisi myös Kärpissä kaudella 2016−17.

Uransa varrelta Välimaa muistaa useita huippuhetkiä. SM-kulta A-nuorissa monien nykyisten huippupelaajien kanssa nousi kokeneen hyökkääjän mieleen ensimmäisenä.

− Urani kenties tärkein maali tuli Sportia vastaan liigakarsinnoissa neljännen pelin jatkoajalla. Yksi urani hienoimmista otteluista oli peli Minnesota Wildia vastaan Ilveksen paidassa.

Välimaa pelasi urallaan myös pitkään Ilveksessä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Välimaa nosti merkittäväksi hetkeksi myös sen, kun hän saapui Kärppien paidassa Tampereelle pelaamaan Ilvestä vastaan Hakametsässä.

− Se ottelu jännitti etukäteen paljon. Oli lopulta hienoa kuulla, kuinka sain kannustusta Ilves-faneilta, vaikka pelasin vastustajan väreissä, "Välly" muistelee.

Välimaa ei jätä jääkiekkoa kokonaan taakseen, vaikka omat luistimet ovatkin nyt naulassa. Hommat jatkuvat valmennuspuolella.

− Olen mukana valmentamassa LeKin G-junioreita, sillä oma poikani pelaa siellä, uransa päättänyt hyökkääjä avaa Jatkoaajalle antamissaan kommenteissa.

Välimaa teki pelaamissaan 277 liigaottelussa tehot 19+28=47. Mestiksessä hän pelasi 356 ottelua ja iski tehot 74+95=169.

» Lähetä palautetta toimitukselle