Upporikasta ja rutiköyhää pelaavalle Ruotsin MM-joukkueelle huonoja uutisia NHL:stä – kieltäytyjien lista kasvaa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin MM-joukkueessa on tällä hetkellä ainoastaan yhdeksän hyökkääjää. Joukkue pelasi kolmella ketjulla avausottelun Itävaltaa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv jätti leimaamatta kahdeksan kisapassia mahdollisten NHL-apujen vuoksi. Expressenin sekä Aftonbladetin mukaan kieltäytyjien lista kuitenkin kasvoi jälleen, joten suunnitelma ei ole ainakaan vielä osoittautunut kannattavaksi.

Ruotsin maajoukkue pelasi perjantain MM-avauksessa ainoastaan kolmella hyökkäysketjulla, sillä joukkueessa on parhaillaan vain yhdeksän hyökkääjää. Päävalmentaja Johan Garpenlöv jätti kahdeksan kisapassia leimaamatta, jotta joukkueessa olisi tilaa NHL-vahvistuksille.

Suunnitelma ei ole kuitenkaan tähän mennessä maksanut itseään takaisin, sillä MM-edustuksesta kieltäytyneiden lista kasvoi viikonlopun aikana. Viimeisimpänä kutsusta kieltäytyivät Minnesota Wildissa pelaavat Jonas Brodin ja Joel Eriksson Ek sekä Washington Capitalsin Johan Larsson ja Marcus Johansson.

Lista jatkui, kun Expressen kertoi Boston Bruinsin puolustajan Hampus Lindholmin kieltäytymisestä loukkaantumiseen vedoten. SHL:n mestaruuden Färjestadin paidassa voittaneet Linus Johansson ja Jacob de la Rose kieltäytyivät myös kutsusta.

Garpenlöv kertoi Aftonbladetille tekevänsä pian päätöksiä joukkueen suhteen, sillä yhdeksällä hyökkääjällä pelaaminen käy pitkässä juoksussa mahdottomaksi. Ruotsilla on Tampereella kuusi varapelaajaa, joiden passit leimataan tarvittaessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle