Unkarin maajoukkuehyökkääjä Nagy SaPKoon, puolustukseen myös kaksi uutta pelaajaa

MESTIS / Uutinen
Nagy pelasi Unkarin paidassa A-tason MM-kisoissa keväällä 2016.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
SaPKon joukkue täydentyy kolmella uudella pelaajalla. Savonlinnalaisjoukkueeseen liittyvät puolustajat Jesse Ahonen ja Jesse Lyytinen sekä unkarilaishyökkääjä Krisztián Nagy.

Krisztián Nagy siirtyy SaPKoon monikansallisessa Erste Ligassa pelaavasta unkarilaisjoukkue MAC HKB Újbudasta. 26-vuotias hyökkääjä teki viime kaudella 36 ottelussa tehot 16+26=42 ja oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistemies. Nagyllä on kokemusta myös Unkarin maajoukkueesta 85 ottelun verran. 

Nagyltä löytyy aiempaa kokemusta myös Suomen kentiltä. Hyökkääjä pelasi kausina 2010-2012 TUTOn ja KalPan juniorijoukkueissa.

− Kokenut unkarilaissentteri, joka on nähnyt urallaan yhdet MM-kisat sekä edustanut maataan vakituisesti eri turnauksissa vuodesta toiseen. Tunnollinen kahden suunnan pelaaja, jolla on myös valtavasti potentiaalia tehdä tulosta hyökkäyspäässä, kuvaili SaPKon päävalmentaja Niko Eronen unkarilaishyökkääjää.

Jesse Lyytinen kiekkoili viime kauden Suomi-sarjajoukkue JHT:ssa. 22-vuotias puolustaja iski päättyneellä kaudella 20 ottelussa tehot 5+15=20 ja oli koko sarjan tehokkain puolustaja. Raamikkaalta (192cm/87kg) puolustajalta löytyy SaPKo-taustaa, sillä hän pelasi savolinnalaisryhmän U20-joukkueessa kauden 2019-2020.

Puolustuspäätä täydentämään saapuu myös Jesse Ahonen, joka pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa HC Giantsissa sekä III divisioonaa Iitti Hockeyssä. Pelicans-kasvatilta löytyy aiempaa Mestis-kokemusta 76 ottelun verran Peliitoista. 23-vuotias puolustaja on pelannut urallaan myös Venäjän MHL-sarjassa ja saanut vyölleen lisäksi kuusi liigaottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle