Ulosajo Naisten Liigassa, toinen lähellä − Kuortaneen Kuoppalan puolivälierä päättyi avauserään

Naisten Liiga / Uutinen
Jenniina Kuoppala taklasi itsensä suihkuun.
Kuva © Aleksi Koskinen
Jenniina Kuoppala sai suihkukomennuksen HPK:n ja Kuortaneen välisessä kolmannessa puolivälierässä. 5+20 minuutin jäähyt ovat Naisten Liigassa harvinaisia. Myös hämeenlinnalaisleiriin oli tulla iso rangaistus.

Kuortaneen puolustaja Jenniina Kuoppala taklasi HPK:ta vastaan pelatussa joukkueiden kolmannessa puolivälierässä hämeenlinnalaisten Ines Lukkarilaa kentän laidalla 5+20 minuutin jäähyn eli suihkukomennuksen arvoisesti. HPK-hyökkääjä pystyi jatkamaan ottelua.

Taklaaminen ei ole sallittua Naisten Liigan säännöissä. Tällä kaudella runkosarjassa vihellettiin vain kaksi viiden minuutin rangaistusta.

Lukkarila valahti osuman voimasta jäähän, mutta pystyi poistumaan kaukalosta omin jaloin saattajan kanssa. Kamppailu oli avauserässä tapahtumahetkellä HPK:lle 1−0, ja Kiti Seikkula kasvatti seuranneella ylivoimalla kotijohtoa.

Hämeenlinnalaiset johtivat puolivälieräsarjaa ennen keskiviikon ottelua voitoin 2−0, joten sillä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikkansa ja sysätä Kuortane laulukuoroon.

Kuumassa kamppailussa myös toinen ulosajo oli lähellä, kun päätuomari Tiina Saarimäki tarkisti videolta HPK:n Barbora Juříčkován taklausta selkäpuolelta Kuortaneen Neea Pelkoseen. Tšekkiläinen selvisi kuitenkin 2+10 minuutin kakulla. Vieraiden Raili Mustonen iski kavennusosuman ylivoiman aikana.

Muokattu, 28.2.2024, kello 19.45: Lisätty toinen taklaustilanne, myös otsikkoa muokattu sen myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle