Ukrainan maajoukkuepelaajia Mestikseen – Ketterään myös nuori latvialainen

MESTIS / Uutinen
Ketterä vahvistuu kahdella ulkomaalaispelaajalla.
Kuva © Topi Lainio
Ketterä ja Kiekko-Pojat vahvistuvat ulkomaalaispelaajilla. Uusia pelaajasopimuksia solmivat myös KOOVEE ja RoKi.

Latvialaishyökkääjä Anrī Ravinskis sekä ukrainalaispuolustaja Artjom Hrebenyk vahvistavat Ketterää.

20-vuotias Ravinskis saapuu Imatralle Kanadasta, jossa on pelannut kaksi edelliskautta QMJHL-juniorisarjaa. Laitahyökkääjä kuuluu myös Latvian nuorten maajoukkueen vakiopelaajiin.

– Anrī on ikäluokkansa kärkipelaajia Latviassa. Isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä jolta löytyy tahtoa ja taitoa ratkoa pelejä. Tuleva kausi on hänelle ensimmäinen miesten tasolla mutta hän on jo nyt fyysisesti valmis kovempiinkin Mestis-otteluihin, Ketterän urheilujohtaja Turkka Partanen kertoo.

Hrebenyk, 21, on puolestaan pelannut nuoresta iästään huolimatta Ukrainan pääsarjassa jo viiden kauden ajan. Kiovalaislähtöinen puolustaja on myös edustanut kotimaataan kaksissa edellisissä miesten MM-kisoissa, joissa Ukraina on kisannut 1. divisioonassa.

– Artem on erittäin hyvin liikkuva ja vahvasti puolustava pelaaja jolta löytyy myös kiekollista osaamista riittävästi olla huippupuolustaja jo ensi kaudella Mestiksessä, Partanen uskoo.

Joensuuhunkin maajoukkuepuolustaja Ukrainasta

Myös Joensuun Kiekko-Pojat on värvännyt ukrainalaispuolustajan takalinjoilleen. 22-vuotias Jevgeni Ratušnyi palkittiin viime kaudella Ukrainan pääsarjan parhaana puolustajana. Lähes parimetrinen kolossi edusti Hrebenykin tavoin maataan myös MM-kisoissa.

– Näimme heti, että saadaan pelillisesti hyvä vahvistus joukkueeseen jolla on iso potentiaali olla omassa roolissa sarjan paras puolustaja. Hän on isokokoiseksi erittäin hyvin liikkuva puolustaja, joka pystyy pelaamaan myös kiekolla, Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen sanoo.

KOOVEE täydensi rivejään

KOOVEE julkaisi kaksi uutta sopimusta. Hyökkääjä Santtu Hakanen solmi jatkosopimuksen ja uutena pelaajana Tampereelle saapuu puolustaja Joonas Virtanen.

22-vuotias Hakanen oli viime kaudella KOOVEEn kolmanneksi paras pistemies runkosarjatehoin 11+21. Hakanen on pelannut aiemmin urallaan Liigaa HPK:ssa ja Mestistä FPS:ssa.

Virtanen, 22, siirtyy tamperelaisten riveihin Hokista, jossa on pelannut kahden viime kauden ajan. Virtanen iski viime kaudella runkosarjassa tehot 4+13.

Tyni jatkaa Rovaniemellä

Pronssimiehistön avainpelaajiin kuulunut puolustaja Paavo Tyni jatkaa RoKissa. Kiekollisista taidoistaan tunnettu Tyni teki viime kaudella runkosarjassa 34 ottelussa tehot 2+16 ja petrasi pistetahtiaan pudotuspeleissä, joissa tilastonsa lihoivat 10 pelistä pistein 2+8.

– Viime kausi oli äärimmäisen hieno kaikin puolin, eikä ollut vaikeuksia päättää mikä paita päällä kiekkoa pelataan tulevalla kaudella, Tyni kommentoi.

Tyni on pelannut urallaan yli 200 Mestis-ottelua KeuPan, Peliittojen, FPS:n ja RoKin paidassa. Kaudella 2020–21 Tyni valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi, kun hän latoi FPS-paidassa 38 tehopistettä.

Karppinen siirtyy jälleen Keski-Eurooppaan

Mestiksen kärkihyökkääjiin viime vuosina kuulunut Atte Karppinen jättää Suomen kaukalot taakseen. 22-vuotias hyökkääjä siirtyy Budapestiin Unkariin.

Karppinen on pelannut jo aiemmin urallaan Slovakiassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Viime kaudella hän oli IPK:n neljänneksi tehokkain hyökkääjä.

Hokille maalivahtivalmentaja

Kajaanin Hokki on vahvistanut valmennusryhmäänsä uudella nimellä. 27-vuotias Juuso Tuppurainen aloittaa edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana.

Tuppurainen on toiminut aiemmin maalivahtivalmentajana sekä Hokin että TUTOn junioreissa.

Juttua päivitetty 5.7.2023, muokattu Ukrainan pelaamien MM-kisojen sarjataso oikeaksi

» Lähetä palautetta toimitukselle