Ukrainan liigassa rasistinen herjaus – jopa IIHF otti kantaa ja tuomitsi teon

Muut Sarjat / Uutinen
IIHF:n tuore puheenjohtaja Luc Tardif otti ensitöikseen kantaa Ukrainassa nähtyyn rasistiseen toimintaan.
Kuva © Getty Images
Andrei Deniskin esitti kuorivansa ja syövänsä banaania tummaihoisen Jalen Smereckin edessä. Deniskin sai ulosajon, mutta rasistisesta käytöksestä vaaditaan muitakin sanktioita.

Ukrainan kiekkoliigassa nähtiin viikonloppuna törkeä rasistinen ele, kun HK Krementšukin Andrei Deniskin esitti kuorivansa ja syövänsä banaania HC Donbassin tummaihoisen Jalen Smereckin edessä. Deniskin sai teostaan sanktiona ulosajon. Ukrainalaishyökkääjä julkaisi Instagramissa anteeksipyynnön, joka on kuitenkin myöhemmin poistettu.

Deniskinin teko on herättänyt voimakkaita reaktioita kiekkomaailmassa. HC Donbass linjaa tiedotteessaan, että seura kieltää jyrkästi kaikki syrjinnän muodot ja pitää Deniskinin käytöstä pöyristyttävänä.

– Rasismilla ei ole sijaa urheilukentillä, tiedotteessa myös mainitaan.

Ukrainan pääsarjan UHL:n johtaja Jevgeni Kolitšev myös julisti, ettei ukrainalaisessa jääkiekkoilussa ole sijaa rasismille. Hän myös ilmoitti UHL:n seuraavan tiiviisti kurinpitotyöryhmän käsittelyä Deniskinin rasistiseen käytökseen liittyen.

Jopa IIHF:n tuore puheenjohtaja Luc Tardif otti asiaan kantaa – Tardifin suulla IIHF tuomitsi Deniskinin toimet ”mahdollisimman voimakkaasti”. Tardifin mukaan Deniskinin rasistinen herja oli suora hyökkäys lajin ihanteita ja arvoja kohtaan ja että IIHF vakuuttaa teosta seuraavan asianmukaiset sanktiot.

» Lähetä palautetta toimitukselle