Ukko-Pekka Luukkonen toipui lonkkaleikkauksestaan − Nuorten Leijonien kultavahti pelaa tällä hetkellä farmisarja ECHL:ssä

MAAJOUKKUE, NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Luukkonen torjui viime nuorten kisoissa kultaa ja jahtaa nyt NHL-unelmaansa.
Buffalo Sabresin maalivahtilupaus Ukko-Pekka Luukkonen on pelannut kuntoutumisensa jälkeen ECHL:ssä.

Viime nuorten MM-kisoissa Suomelle maailmanmestaruuden torjunut Ukko-Pekka Luukkonen, 20, on pelannut kuluvan kauden aikana ECHL-joukkue Cincinnati Cyclonesissa.

Hiljattain Luukkonen valittiin ECHL:n marraskuun parhaaksi maalivahdiksi, kun hän torjui kuukauden aikana yhdeksässä ottelussa torjuntaprosentilla 92,5. Cyclones on Sabresin farmijoukkue ECHL:ssä.

Luukkonen kuntoutti itseään lonkkaleikkauksesta vielä kauden alkaessa, joten suomalaisen kauden aloitus viivästyi. Sabres-GM Jason Botterill kertoi marraskuussa, että organisaation tavoite on valmistaa Luukkosta Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoihin mahdollisimman hyvin. ECHL-komennus on siis osa suomalaisen urapolkua NHL:ään.

− Tärkein asia tällä hetkellä on saada ammattilaissarjoihin sopeutuvalle nuorelle pelaajalle mahdollisimman paljon pelejä, Botterill sanoi.

Viime kaudella Luukkonen pelasi juniorisarja OHL:ää Sudbury Wolvesissa ja johdatti joukkueensa aina pudotuspeleihin saakka. Hän pääsi myös kauden aikana ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa ammattilaiskaukaloon, kun hän esiintyi yhden ottelun verran AHL-joukkue Rochester Americansissa.

Maajoukkuepaidassa Luukkosella on nuorten MM-kullan lisäksi kultaa ja hopeaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoista. Toissa kaudella hän esiintyi kotimaan kaukaloissa niin Liigassa kuin Mestiksessäkin. Sabres varasi isokokoisen Luukkosen vuoden 2017 varaustilaisuudessa toisella kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle