UL: Supertähti Patrik Laine kertoo hyödyntävänsä psykologia ja kutsuu faneja Karjala-lippiksiksi – "Ei kiinnosta yhtään"

NHL / Uutinen
Patrik Laine ei säästele sanojaan.
Kuva © Tomi Natri/Liiga

Suomen seuratuimpiin ja suosituimpiin urheilijoihin lukeutuva Patrik Laine puhuu Urheilulehden uusimmassa numerossa asennoitumisestaan saamaansa huomioon.

– Ei minua kiinnosta yhtään, mitä pukuhuoneen ulkopuolella olevat ihmiset odottavat tai ajattelevat. Se on ihan sama, mitä joku "Karjala-lippis" minulta odottaa. Se ei minua kiinnosta.

– Sanon aina, miten asiat ovat. En minä rupea mitään selittelemään. Olen aina yrittänyt olla avoin ja samalla sellainen kuin pohjimmiltani olen. Se on tuntunut toistaiseksi toimineen ihan hyvin, kun olen tänne asti päässyt, Laine latelee Urheilulehdessä.

NHL:ssä Winnipeg Jetsin huippumaalintekijänä tähtistatuksen saavuttanut laitahyökkääjä sanoo tunnistavansa, mistä mielenkiinto häntä kohtaan syntyy.

– Kyllähän varmasti ihmisiä kiinnostaa, kun olen aina ollut tällainen kohtalaisen värikäs persoona. Menee sitten hyvin tai huonosti, ihmisiä tuntuu kiinnostavan. Mutta sama se minulle on.

Hän myös huippu-urheilijoille harvinaislaatuisesti myöntää julkisesti seuraavansa jonkun verran häneen kohdistuvia journalistisen median sisältöjä.

– Varsinkin silloin kun kaverit lähettelevät, että nyt on taas tehty tällaista ja tällaista. Ihan hauskoja juttuja siellä välillä on, ja saan itsekin nauraa. Totta kai ymmärrän, että jokaisella on oikeus mielipiteisiin, joten eivät ne sillä tavalla minua haittaa.

Laine kertoo Urheilulehden haastattelussa myös hyödyntävänsä psykologin palveluja. Moinen on huippu-urheilussa nykypäivänä jo kohtuullisen yleistä, sillä kun kilpailu kiristyy jatkuvasti, kilpailuetua haetaan myös henkiseltä puolelta, kuten keskittyneisyydestä ja tyyneydestä.

– Soittelen aina silloin tällöin Suomeen psykologille. Kerron hänelle tuntemuksistani, ja käymme säännöllisesti asioita läpi myös aikana.

– Olen kuitenkin vielä nuori äijä. Siitä on varmasti hyötyä.

Laine, 21, pelaa tehopisteiden ja tehotilaston puitteissa parasta NHL-kauttaan. 45 ottelun ja 43 tehopisteen jälkeen hän etenee liki piste per ottelu -tahdissa. Tehotilastolukema on +10, mikä on paremmin kuin mihin hän on NHL:n runkosarjassa aiemmilla kausillaan päätynyt. Toki tämän kauden runkosarjasta on melkein puolet vielä pelaamatta. Kausi on nuorelle supertähdelle neljäs NHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle