U20 MM-kisat: Tšekki kaatoi Slovakian värikkäässä jännitysnäytelmässä, Yhdysvallat pyyhkäisi yli Saksasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Luke Hughes avasi turnauksensa tehokkaasti iskemällä pisteet 1+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Slovakia piinasi Tšekkiä aivan viime minuuteille saakka alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussa. Yhdysvallat puolestaan eteni vaivattomasti avausvoittoon Saksaa vastaan.

Tšekki ja Slovakia tarjosivat turnauksen avausottelussa hyvin värikkään kamppailun. Kaksi ensimmäistä erää mentiin pitkälti Tšekin komennossa, mutta Slovakia tarjosi kuitenkin ottelun alkuun kylmän suihkun karkaamalla Servác Petrovskýn ja Matej Kašlíkin osumilla 2–0-johtoon vain vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä Tšekin rynnistys lopulta palkittiin maaleilla. Martin Ryšavý kavensi pelin erän alkuun ja erän loppupuolella Michal Gut sekä Matjas Šapovaliv iskivät parin minuutin välein syntyneillä osumilla Tšekin 3–2-johtoon. Slovakian maalilla Simon Latkoczy oli täystyöllistetty venymällä kiekon tielle 22 kertaa, kun virkaveli Jan Bednář selvisi vain kahdeksalla torjunnalla.

Päätöserä tarjosi kuitenkin vielä huikean draamankaaren. Jan Myšák vei Tšekin jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Slovakia pisti vielä kirivaihteen silmään ja tasoitti ottelun. Maalintekijöinä olivat TUTOsta tuttu Rayen Petrovický sekä toistamiseen osunut Kašlík.

Gabriel Szturc onnistui kuitenkin vielä vajaat pari minuuttia ennen loppua yllättämään Latkoczyn viidennen kerran ja jätti Slovakian hienosta taistelusta huolimatta pisteittä.

Yhdysvallat selvään voittoon Saksasta

B-lohkon avausottelussa Yhdysvallat oli odotetun vahva ja jätti Saksan vaille mahdollisuuksia. Joukkue tulitti avauserässä peräti 25 kertaa kiekon kohti Saksan maalia ja onnistui myös ohittamaan saksalaisvahti Nikita Quappin kahdesti. Osumat viimeistelivät keväällä miesten MM-kisoissakin väläytellyt puolustaja Luke Hughes sekä Logan Cooley.

Erässä nähtiin myös ikävännäköinen tilanne, kun Saksan Bennet Rossmy taklasi päähän Yhdysvaltojen Dominic Jamesia, joka kuitenkaan ei loukannut itseään. Saksalaispeluri ajettiin tilanteen seurauksena suihkun puolelle ja ylivoiman aikana Cooley iski maalin.

Toisessa erässä Yhdysvallat oli tehokas, sillä se laukoi vain yhdeksän kertaa, mutta maaliverkko Quappin selän takana heilui kuitenkin kolmesti. Erän alkuun Landon Slaggert ja Red Savage iskivät pikamaaleilla lukemat 4–0:aan. Riley Duran viimeisteli erän päätösminuutilla vielä viidennen. Kiekko saatiin neljännenkin kerran erässä maaliin, mutta Matt Coronaton osuma hylättiin valmentajan haaston jälkeen.

Saksakin sai maalitilinsä auki päätöserässä Joshua Samanskin onnistuttua joukkueensa ottelun ainoasta ylivoimasta maalinteossa. Osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi. Quapp Saksan tolppien välissä keräsi päätöserässäkin 16 koppia ja kaikkiaan hän torjui ottelussa 45 kertaa. Yhdysvaltalaisvahti Kaidan Mberkolle merkittiin koko ottelussa vastaavasti ainoastaan 10 torjuntaa.

Päivitetty 10.8.2022 kello 9.15: Lisätty kappale Rossmyn ulosajosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle