U20 MM-kisat: Sveitsi voitolla puolivälieriin, Ruotsi kukisti Saksan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi meni Attilio Biancan maalilla puolivälieriin.
Kuva © Andy Devlin
Sveitsin ja Itävallan välisessä ottelussa oli panoksena pääsy puolivälieriin. Ruotsi ja Saksa olivat puolestaan jo varmistaneet puolivälieräpaikkansa, mutta panoksena oli vielä sijoitus lohkossa.

Itävalta piti ottelun tasaisena pitkään Sveitsiä, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 3–2. Ruotsi meni ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon ja piti sen loppuun saakka, loppulukemat Ruotsille 4–2.

Huolimatta Sveitsin hallinnasta ensimmäisessä erässä, Itävalta siirtyy johtoon Leon Wallnerin maalilla. Sveitsi pystyi kuitenkin tasoittamaan pelin ylivoimalla, maalintekijänä Joshua Fahrni. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 1–1, Sveitsin vieden laukaukset peräti 13–2.

Toinen erä oli tasaisempi Itävallan parantaessa peliotetta. Tästä huolimatta Sveitsi siirtyi ottelussa 2–1-johtoon, Jonas Taibelin lyödessä irtokiekon Itävallan maaliin. Itävalta ei lannistunut ja pystyi lopulta tasoittamaan erän viimeisellä minuutilla. Maalintekijänä toimi Ian Scherzer.

Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 2–2. Peli pysyi tasatilanteessa pitkään erän loppupuolelle saakka. Itävaltalainen Lorenz Lindner ajettiin ulos laitataklauksesta kohtalokkain seurauksin, kun peliä oli jäljellä noin viisi minuuttia. Ajassa 45.53 Sveitsi onnistui tekemään ylivoimalla voittomaalin, tekijänä Attilio Biasca. Sveitsi meni voitolla puolivälieriin ja kohtaa niissä Kanadan.

Vahva ensimmäinen erä Ruotsin voiton takuuna

Saksa aloitti maalinteon neljän minuutin kohdalla Bennet Rossmyn maalilla, mutta tämän jälkeen Ruotsi otti pelin haltuun. Ruotsi tasoitti ottelun ylivoimalla Oskar Olaussonin maalilla. Tämän jälkeen Ruotsi karkasi kahden maalin johtoon Daniel Ljungmanin ja Oskar Magnussonin maaleilla.

Toiseen erään siirryttiin tilanteessa 3–1. Erän aikana molemmat joukkueet pystyivät rakentamaan muutamia maalipaikkoja, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Ottelun kolmanteen erään siis lähdettiin samasta tilanteesta.

Ruotsi kasvatti johtoaan ajassa 45.46 ylivoimalla, maalintekijänä toistamiseen Ljungman. Saksa pystyi aivan ottelun viime sekunneilla vielä kaventamaan Jan-Luca Münzenbergerin maalilla, mutta Ruotsi voitti ottelun 4–2. Ruotsi kohtaa puolivälierissä Latvian, Saksa puolestaan saa vastaansa Suomen.