U20 MM-kisat: Ruotsi kaatoi vaivoin sitkeän Latvian, Tšekki ja Kanada etenivät myös välieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tsekki jatkaa pelejään välieriin, jossa vastaan tulee Kanada.
Kuva © Getty Images

Alkulohkon päätöspelissään yllätysvoiton Tšekistä ottanut Latvia jatkoi ennakkoluulottomasti myös Ruotsia vastaan ja piti vastustajansa tiukoilla. Ottelun avausmaalikin nähtiin vasta avauserän lopulla, kun Isak Rosen vei Ruotsin ylivoimalla 1−0-johtoon.

Latvian sinnikäs taistelu palkittiin toisessa erässä, kun Gustavs Ozolins tasoitti ottelun reilua minuuttia ennen taukosummeria.

Päätöserän alkuun Latvian ylle nousi synkkiä pilviä, sillä hyökkääjä Martins Lavins ajettiin ulos hänen taklattua päähän Ruotsin Liam Öhgreniä. Ruotsi ei pitkää ylivoimaansa onnistunut hyödyntämään, mutta hetki sen päättymisen jälkeen Emil Andrae iski joukkueen 2−1-johtoon. Tästä johdosta Ruotsi ei enää luopunut, joten se meni tiukan taistelun jälkeen välieriin Suomea vastaan.

Tehokas avauserä johdatti Kanadan välieriin

Kanada ja Sveitsi tarjosivat puolivälierässään varsin värikkään avauserän. Tyson Foerster vei Kanadan reilun minuutin pelin jälkeen johtoon, mutta Sveitsi tasoitti vain minuuttia myöhemmin Simon Knakin osumalla.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kanada kuitenkin karautti karkuun iskemällä neljään ja puoleen minuuttiin kolme osumaa muuttaen lukemat valotaululla 4−1:een. Maalintekijöinä olivat Jack Thompson, Logan Stankoven ja Nathan Gaucher. Avauserän maali-iloittelun päätti lopulta Sveitsin Attilio Biasca yhdeksän sekuntia ennen erän päätöstä iskemällään maalilla.

Kanada hallitsi toista erää, mutta maalit siinä menivät tasan. Will Cuylle teki Kanadalle viidennen ja Biasca kavensi illan toisellaan 5-2:een vielä ennen erän puoliväliä.

Päätöserässä Sveitsi ei enää kirivaihdetta löytänyt ja Kanada piti johtoasemansa vankasti hallussaan. Stankoven viimeisteli ottelun toisella maalillaan 6−3-loppunumerot tyhjään maaliin.

Tšekki välieriin tehokkaasti esiintyneen Kulichin johdolla

Yhdysvallat oli Tšekkiä vastaan avauserässä niskan päällä ja meni johtoon otteluss Logan Cooleyn maalilla. Jan Myšák nosti Tšekin kuitenkin tasoihin vielä pari minuuttia ennen erän loppua. 

Toisessa erässä Tšekki oli hallitsevampi osapuoli ja se myös hyödynsi hallintansa. Ensin Petr Hauser vei joukkueen 2−1-johtoon ja hetkeä myöhemmin Matyáš Šapovaliv kasvatti johdon jo kahteen maaliin.

Tšekille avautui hyvä tilaisuus lisätä johtoaan kolmannen erän alkuun, kun se pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Yhdysvaltojen Brett Berard kaatoi takaapäin jalallaan tšekkipuolustaja David Jiříčekin, minkä seurauksena hän sai ulosajon jalkapyyhkäisystä. Ylivoima kuitenkin kuivui kasaan Stanislav Svozilin kaksiminuuttisen vuoksi ja tulosta ei tullut.

Erän puolivälissä Svozil puolestaan lähti isoista ovista ulos taklattuaan polvella Cooleytä ja Yhdysvallat nousi pitkällä ylivoimallaan maalin päähän Carter Mazurin onnistuttua maalinteossa. Tšekki kuitenkin taisteli kovaa loppuun saakka puolustaen johtoaan ja sai sen myös pidettyä. Ottelussa 1+2-tehot koonnut Jiří Kulich iski ottelulle viimeisen niitin tyhjään maaliin puolitoista minuuttia ennen loppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle