U20 MM-kisat: Latvia yllätti Tšekin, Ruotsin loppukiri ei riittänyt Yhdysvaltoja vastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvian yllätysvoitto vei joukkueen puolivälieriin.
Kuva © Andy Devlin

Latvia sai otteluun hyvän alun, kun se karkasi Martins Laviņš ja Rainers Rullersin maaleilla 2–0-johtoon. Latvian joukkue sortui kuitenkin jäähyilyyn ensimmäisessä erässä ja Tšekki pystyy kaventamaan kolmannella ylivoimallaan lukemiksi 2–1 Michal Gutin maalilla.

Tšekki nousi toisen erän puolivälissä tasoihin Stanislav Svozilin maalilla. Latvia kuitenkin karkasi uudestaan kahden maalin johtoon Ralfs Bergmanisin maaleilla, joista toinen syntyi ylivoimalla. Päätöserään lähdettiin lukemista 4–2.

Kolmanteen erään Tšekin maalilla Jan Bednar sai tehdä tilaa Tomáš Suchánekille. Ajassa 47.58 Jan Myšákilla oli oiva paikka kavennukseen rangaistuslaukauksella, mutta hän epäonnistui. Tšekin viimeisen erän rynnistys ei tuottanut tulosta, vaan Latvia piti pintansa. Bergmanis kruunasi ottelun iskemällä kiekon kolmannen kerran maaliin, kun Tšekki pelasi ilman maalivahtia. Loppulukemat taululla olivat historialliset 5–2.

Yhdysvallat piti pintansa Ruotsia vastaan

Ruotsi oli mennä johtoon ottelun alkupuolella, mutta Åke Stakkestad kuitenkin löi kiekon tyhjästä maalista hieman ohi. Yhdysvallat kuitenkin iski ajassa 06.35 Brett Berardin ylivoimamaalilla joukkueen 1–0-johtoon. Ruotsi oli lähellä tasoitusta erän lopulla, kun Emil Andraen laukaus osui ylärimaan.

Ruotsi pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta ei kyennyt tekemään tasoitusmaalia. Yhdysvaltojen Matt Coronato teki irtokiekosta lukemiksi 2–0. Molemmille joukkueille tarjoutui ylivoima-aikaa, mutta lisämaaleja ei erässä tullut. Toinen erä oli selkeästi Yhdysvaltojen erä, sillä joukkue vei laukaukset peräti 15–3.

Päätöserässä ajassa 45.26 Coronato vei Yhdysvallat toisella maalillaan jo 3–0-johtoon. Erän viimeisellä kymmenellä minuutilla Ruotsi nousi maalin päähän Andraen ja Stakkestadin maaleilla. Ruotsin loppukiri ei lopulta riittänyt ja loppulukemiksi kirjattiin 3–2. Yhdysvallat varmisti voitolla myös B-lohkon kärkipaikan.