Tyttöleijonien johto muuttui tappioksi, Ruotsin uhkapeli kannatti – Suomi kuitenkin välieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Uhkapelaaminen kannatti, Ruotsi nappasi ottelusta täydet kolme pistettä.
Kuva © IIHF
MM-kisojen alkusarjan viimeisessä ottelussa Tyttöleijonat taipui Ruotsille lukemin 3–4. Suomen sijoitus A-lohkon toisena varmisti kuitenkin paikan välieriin.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen alkusarja on paketoitu. Tyttöleijonien viimeinen ottelu Ruotsia vastaan päättyi 3–4-tappioon. Tappiosta huolimatta Suomi sijoittui A-lohkon toiseksi maalieron turvin, joka tarkoittaa suoraa tietä välieriin yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Suomi aloitti ottelun hyvin ja onnistui saamaan ylivoiman erän alkupuolella. Tilli Keränen pääsi kokeilemaan useasti, mutta tulostaululle ei tullut muutoksia. Ruotsi puolestaan hyödynsi oman ylivoimansa. Ida Karlssonin vahva nousu päättyi maalijuhliin Suomen nukahdettua puolustuksessa.

Maali toi Ruotsille lisää intoa ja paine pysyi pääosin Tyttöleijonien päässä. Pitkän painostuksen jälkeen Julia Schalin onnistui ohjaamaan Oona Havanan vedon vastustajan maaliin tasoittaen tilanteen 1–1:een. Ruotsi jatkoi painostustaan ja lopulta Mira Markström vei joukkueensa jälleen johtoon.

Toinen erä alkoi Schalinin jäähyilyllä, joka vaikeutti Suomen peliä, mutta Ruotsi ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa. Pian tämän jälkeen Tyttöleijonat pääsi ylivoimalle, jolloin hienosti viivassa pelannut Adalmiina Makkonen iski Suomen tasoihin.

Viimeinen erä alkoi Ruotsin osalta hyvin, mutta turnauksen avausmaalinsa tehnyt Pauliina Salonen johdatti Suomen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Maalin jälkeen Tyttöleijonat onnistui hallitsemaan peliä, vaikka Ruotsi painosti kovaa päälle.

Suomen maalilla pelannut Emilia Kyrkkö osoitti painostuksen alla olevansa joukkueelle tärkeä, mutta hänkään ei mahtanut mitään Emma Pfefferin ohjaamalle tasoitusmaalille.

Tasoitusmaalin jälkeen Ruotsi havitteli kolmen pisteen voittoa ottamalla maalivahdin pois. Tyttöleijonat haki osumaa tyhjään maaliin. Sanni Vanhasen yritys oli parhain, mutta omasta päästä lähtenyt kiekko päätyi tolppaan. Ruotsin uhkapeli kannatti, sillä vain kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria Jenna Raunio onnistui viemään joukkueensa johtoon. Ottelu päättyi Ruotsin 4–3-voittoon, mutta lohkosijoituksissa joukkue jäi viimeiseksi ja jatkaa tietänsä puolivälierään.

Suomi jatkaa suoraan välierään. Vastustaja selviää puolivälierien jälkeen. Ottelu alkaa sunnuntai-iltana klo 22.30 Suomen aikaa.