Tyttöleijonien MM-turnaus alkoi alavireisesti – USA näytti kaapin paikan

Muut Sarjat / Uutinen
Suomen ainoan maalin iski varakapteeni Kiira Yrjänen.
Kuva © IIHF
Slovakian Bratislavassa käynnistynyt alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnaus alkoi Suomen osalta häviöllä.

Tapaninpäivänä alkanut tyttöjen MM-turnaus polkaistiin käyntiin myös Suomen Tyttöleijonien osalta. Ensimmäinen ottelu päättyi karvaaseen tappioon USA:ta vastaan numeroin 4–1.

Suomen ainoa maali syntyi ensimmäisen erän puolessa välissä Kiira Yrjäsen mailasta. Osuman syöttivät Sofianna Sundelin ja Sanni Rantala. Maali oli nopea tasoitus, sillä Abbey Murphy oli tehnyt USA:n avausmaalin vain minuuttia aiemmin.

Tyttöleijonat eivät saaneet kiekkoa uudestaan vastustajan verkkoon, kun puolestaan oma verkko soi USA:n jatkaessa maalitehtailua. Suomen avausottelu päättyi harmittavaan tappioon, mutta katse pitää kääntää jo seuraavaan otteluun.

Perjantaina Suomi saa vastaansa Kanadan klo 13.30 Suomen aikaa.