Tyttöleijonat lähetti IIHF:lle vaatimuksen U18-kisojen järjestämisestä − "Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat"

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Uutinen
MM-kisojen peruuntuminen on aiheuttanut paljon porua.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton, IIHF:n, päätös perua U18-vuotiaiden naisten MM-kisat 23.12. on aiheuttanut porua Suomen ikäkausimaajoukkueessa. Koronapandemian varjolla peruuntunut turnaus on ikäluokalle jo toinen peräkkäinen.

Suomen ikäkausimaajoukkue on lähettänyt Suomen Jääkiekkoilijat ry:n, SJRY:n, välityksellä IIHF:lle vaatimuksen järjestää kisat. Kirjeessä vaaditaan lajiliittoa huomioimaan turnauksen merkitys ikäkausimaajoukkueen pelaajille.

− U18-tyttöjen MM-kisat ovat mahdollisuus vaikuttaa omaan tulevaisuuteen urheilijana. MM-kisat ovat tärkeä askel huippu-urheilijan polulle ja menestykseen, sillä ne avaavat ovia kansainvälisiin sarjoihin. MM-kisat myös mahdollistavat pelaajien "löytämisen" ja sitä kautta muun muassa yliopistotarjouksien ja yhteistyösopimuksien saamisen.

Kirjeessä korostetaan myös turnauksen poikkeuksellista luonnetta pelaajille, joiden maajoukkueura ei kestä vuosia.

− U18-tyttöjen MM-kisat ovat myös ainoat arvokisat tytöille ennen naisten maajoukkuetta. Osalle U18-kisat ovat mahdollisesti ainoa mahdollisuus edustaa omaa maataan arvokisoissa.

Tilannetta kärjistää se, että vain kolme päivää kisojen peruuntumisen jälkeen alkoi U20-ikäluokan miesten MM-kisat. Tieto tuli kaksi viikkoa ennen maajoukkueen siirtymistä Ruotsiin, jossa turnaus olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan pelattu.

Korona kurittaa myös miesten turnausta, mutta tyttömaajoukkueen mukaan IIHF:n toiminta näyttäytyy naisjääkiekkoa väheksyvänä. Kirjeessä kummaksutaan myös sitä, että koronapandemia tuntuu yllättäneen lajiliiton, eikä turnauksen järjestämiselle oltu tehty varasuunnitelmia.

− Ymmärrämme syyt päätöksen takana, mutta päätös peruuttaa kisat sen sijaan että olisi suunnitelma kisojen siirtämiselle sai meidät tuntemaan olomme toisarvoisiksi. Miksi meille näin ainutlaatuisen ja tärkeän tapahtuman kohdalla mentiin jälleen kerran alimman aidan kautta?

Maajoukkueen julkilausuma tiivistyy lopulta sukupuolten väliseen tasa-arvoon kilpailutoiminnassa.

− Kansallisten jääkiekkoliittojen on aika vaatia parempaa kohtelua nais- ja tyttökiekolle. Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat.

−Vaadimme, että IIHF muiden kansallisten liittojen kanssa tekee yhteistyötä tyttöjen U18-kisojen siirtämiseksi toiseen ajankohtaan. Me ja tulevaisuuden tyttökiekkoilijat ansaitsemme sen. Teillä IIHF on vastuu näyttää esimerkkiä, kuinka naisurheilua viedään eteenpäin, maajoukkue tiivistää viestinsä lajiliitolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.

Lue myös