Tyttöleijonat kaatoi Saksan tyylipuhtaasti − Emma Ekoluoma hurjasteli MM-kisojen toisen hattutemppunsa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Emma Ekoluoma on paukuttanut kahteen otteluun yhteensä tehot 6+1.
Suomi jatkoi vahvaa suorittamistaan alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen toisessa ottelussaan. Tällä kertaa kaatui Saksa. Emma Ekoluoma iski turnauksen toisen hattutemppunsa.

Eilen lauantaina kisaurakkansa 3−2-voitolla Tšekkiä vastaan avannut Tyttöleijonat kohtasi sunnuntai-iltapäivällä toisessa ottelussa Saksan. Ottelu päättyi 6−0-voittoon.

Suomi jatkoi avauserässä siitä, mihin eilisessä Tšekki-pelissä jäi. Saksan maalivahti Hannah Loist sai puolustuksensa kanssa olla varuillaan etenkin Suomen kolmosketjun kanssa. Tämä ketju pääsi kuitenkin viemään joukkueen 1−0-johtoon Senja Siivosen osumalla.

Kiekonhallinnallisesti ensimmäinen 20-minuuttinen oli vahvaa Suomen hallintaa. Ennen erätaukoa nähtiin vielä toinenkin maali, tällä kertaa Emma Ekoluoman lavasta. Kyseessä oli jo Ekoluoman neljäs maali, sillä hän viimeisteli jo eilen kolme maalia Tšekkiä vastaan.

Toisessa erässä Saksa sai hallittua kiekkoa jo avauserää paremmin. Myös Tyttöleijonilla oli kaksi ylivoimaa, joissa ei juurikaan paikkoja tullut. Erän loppua kohden Saksan Loist sai taas tottua kiekkosateeseen, ja hänellä oli kasassa 40 minuutin jälkeen jo 26 torjuntaa.

Alakynteen päätöserässä joutunut Saksa hankki itselleen kohtalokkaita jäähyjä. Näihin kuului myös Martina Schrickin hankkima pelirangaistus Eerika Siekkiseen kohdistuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Siekkinen satutti itseään tilanteessa ja Julia Kuusiston peli jäi kesken.

Viiden minuutin ylivoima saatteli Suomen jo 3−0-johtoon, kun asialla oli taas loistavia kisoja pelaava Ekoluoma. Hän vastasi myöhemmin vielä 6−0-maalista. 

Toinen iso onnistuja päivän ottelussa oli Abigail Byskata, joka vastasi neljännestä ja viidennestä maalista. Hän oli syöttämässä Ekoluoman 2−0-maalia. Nämä kaksi pelaajaa ovat hyvissä asemissa myös turnauksen pistepörssissä – Ekoluoma on tehokkain pelaaja tehoin 6+1 ja Byskata on kolmantena kahdella maalilla ja kahdella syötöllä.

Alkusarjan päätöspelin Suomi pelaa tiistaina, kun se kohtaa Kanadan. Ottelu alkaa klo 21 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle